In concert op 6 april 2024 in Trix Antwerpen.

De nieuwe single van Racoon heet It’s You Or Me en is de opvolger van Nickel For Goodbye, dat in augustus vorig jaar uitkwam. Beide singles staan op het Engelstalige album dat de Zeeuwse band later dit jaar uitbrengt. LUISTER HIER

Zanger Bart van der Weide: “It’s You Or Me is een ironische kijk op onze ‘gulzig naar meer’ maatschappij. Het is pakken wat je pakken kan, in plaats van pakken wat je nodig hebt. Ik ben daar geen fan van. Maar linksom of rechtsom doen we daar toch allemaal aan mee. Als jij het niet pakt, doet een ander het: It’s You Or Me”.

It’s You Or Me is de opvolger van Nickel For Goodbye. Met die single keerde Racoon vorige zomer terug naar de Engelse taal, nadat ze in 2021 hun eerste Nederlandstalige album Spijt Is Iets Voor Later uitbrachten. Nickel For Goodbye staat inmiddels op ruim 9 miljoen streams. Spijt Is Iets Voor Later werd bekroond met een Edison Award.

Zowel Nickel For Goodbye als It’s You Or Me zijn afkomstig van het nieuwe, Engelstalige Racoon-album dat later dit jaar verschijnt. Over hun terugkeer naar het Engels zegt Bart: “Nederlands was gewoon even een uitstapje en dat smaakte heel goed. Dus we komen er ongetwijfeld ook wel weer terug. Het gaat wel makkelijker in het Nederlands, maar soms hoor ik heel snel dat iets echt niet in het Nederlands kan. Ik hou mijn hele leven al heel erg van Engels. Ik vind het gewoon een ontzettend mooie taal, de taal van de popmuziek.”

In april doet Racoon een aantal clubshows waarna de band optredens geeft in MartiniPlaza in Groningen, de RTM Stage in Rotterdam, Mainstage in Breda en AFAS Live in Amsterdam. Deze zijn allemaal uitverkocht. Ook is Racoon deze zomer te zien op diverse festivals waaronder Concert At Sea en Bospop en staat de band op 6 juli in het kader van Royal Park Live in de tuin van Paleis Soestdijk. Alle data hier:https://www.racoon.nl/agenda/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over