Geen duidelijker manier om dat te doen met de woorden van Piet Goddaer zelf:

“De cover van David Bowies’ Heroes groeide tijdens de promotie tour voor het vorige album in Italië. De Italiaanse pers had opgepikt dat David Bowie mijn muziek goed vindt en vroeg me om een Bowie cover te brengen voor een radio uitzending. Dat werd Heroes. Ik bracht het nummer tijdens mijn tournee vorig jaar en voelde dat deze versie iets teweeg bracht bij het publiek. De opname met het orkest is mijn hommage aan Bowie als artiest.

Het nummer gaat over twee mensen die ondanks hun verschillen de moed hebben om voor elkaar kiezen. Het gaat over aanvaarding van de ander. En dat is de boodschap die ik wil uitdragen met het album Paramount: ‘respect each individual, harmony is paramount’. Respect en harmonie zijn essentiële waarden in een samenleving en ze zijn nooit dringender geweest dan nu. In de video zijn de twee hoofdpersonages abstract, ze vertegenwoordigen niet één individu, maar élk individu. Om dit duidelijk te maken namen we een man en een vrouw, die we steeds dezelfde transformaties lieten ondergaan.”

BEKIJK de video HIER. Download ‘We Can Be Heroes’ op iTunes of beluister de single op Spotify en Deezer

Ozark Henry neemt album 'Paramount' op met Nationaal Orkest van België! Voor het eerst in zijn bestaan brengt het Nationaal Orkest van België hulde aan het repertoire van een niet-klassieke artiest. Het gerenommeerde symfonieorkest vroeg het Belgische culturele icoon Ozark Henry om een avond en een album samen te stellen die zijn verleden, heden en toekomst weerspiegelen.

'We Can Be Heroes' is de eerste single van het album ‘Paramount’.

'Paramount' is het eerste Belgische album ooit dat in de allerhoogste surround standaarden is gemastered. 5.1 surround mastering kennen we al van de filmindustrie en de 9.1 surround mastering is een wereldprimeur voor een muziek album en brengt de audio ervaring op topniveau. Een enhanced 3D beleving van muziek wordt hiermee mogelijk.

Het album ‘Paramount’ komt begin maart uit op 3 fysieke formaten: deluxe CD, dubbele LP en BluRay (5.1 en 9.1 surround mix). Blijf op de hoogte over het project ‘Paramount’ op de vernieuwde website: https://www.ozarkhenry.com

Concerten

In maart spelen Ozark Henry en het Nationaal Orkest van België 3 concerten, netjes geografisch verdeeld.

  • Donderdag 05/03/2015 - 20:00 – Paleis voor Schone Kunsten, Henry Le Boeuf zaal, Brussel
  • Donderdag 12/03/2015 - 20:00 - Palais des Beaux-Arts, Charleroi
  • Vrijdag 13/03/2015 - 20:00 - Casino Kursaal, Oostende

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: