Q-dj’s Ornelis & Vancoillie willen vrijdag graag, samen met hun luisteraars, in het Guinness World Records-boek geraken. Na wat research kwamen ze uit bij hét wereldrecord dat volledig bij hen past: het Wereldrecord Ontbijt op Bed. Q-luisteraars komen op donderdag 23 oktober samen met hen overnachten in het Medialaan-gebouw, goed voor 180 tweepersoonsbedden.

Om zich in te schrijven vulden luisteraars een speciale vragenlijst in waaruit verrassende conclusies naar boven komen.

We willen zo lang mogelijk in bed blijven liggen

Amper 18% van de luisteraars geeft toe dat ze ‘s nachts snurken. Even weinig luisteraars geven aan dat ze last hebben van een ochtendhumeur. Qua slaapmutsje wint een glas melk met warme honing (37,6%) het van een glas rode wijn (30,1%). De Vlaming slaapt vooral op zijn zij (65%) en, of het nu gezond is of niet, de helft van de Vlamingen laat z’n gsm op het nachtkastje liggen (46,4%).

Ook opvallend: 1 op 5 Q-luisteraars kruipt in bed met een knuffelbeer (20%). En dat we graag zo lang mogelijk in bed blijven liggen, is zeker: 6 op 10 Vlamingen rekenen élke ochtend op hun snoozeknop (59,3%). Favoriete one night stands zijn voor vrouwen Louis Talpe, Channing Tatum en Sean Dhondt. Ook de mannelijke Q-luisteraars zoeken het opvallend dicht bij huis: hun meest favoriete one night stands zijn Nathalie Meskens, Véronique De Kock en Joke Van de Velde.

Laatavondshow en ‘s ochtends Milow

In het kader van hun wereldrecordpoging beginnen Sven en Maarten er donderdagavond al aan met een extra laatavonduitzending tussen 21u en 23u. De Musical Brothers – die wekelijks een actuele musical maken in de ochtendshow – blijven ook slapen en zullen ’s avonds hun favoriete slaapliedjes zingen. Eerder deze week kondigden ook Laurens ‘De Lau’ Nuyens en zijn vriendin Roos aan dat ze mee wilden komen overnachten om het wereldrecord te breken.

Na een nachtje onder de sterrenhemel (want er is een glazen dak) brengt niemand minder dan Milow ’s ochtends voor het eerst zijn nieuwe single Tomorrow the Sun May Go live op de radio. Vlak nadien vertrekt de zanger met 30 bussen op tournee door Europa: “Ik ben een grote voorstander van het verbreken van dit soort records," zei Milow op Q. Herbeluister hier.

Wereldrecord Ontbijt Op Bed: The Night Before, donderdag van 21 tot 23 uur op Q-music.
Wereldrecord Ontbijt Op Bed, vrijdag van 6 tot 9 uur op Q-music.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: