Vanaf woensdag 19 november staan Marcel Vanthilt en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van Ook getest op mensen. Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten: Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin Ook getest op mensen het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen: Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van Ook getest op mensen; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert vanaf 19 november vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn nu al welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in Ook getest op mensen. In De vraag van de week polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept Ook getest op mensen de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen: Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin Ook getest op mensen het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. Ook getest op mensen zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. Ook getest op mensen test het met Radio 2-Madam Anja Daems. Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt Ook getest op mensen hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming: van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. Ook getest op mensen helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

Ook getest op mensen: vanaf 19 november om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: