VIJF brengt vanaf 28 januari de nieuwe dramaserie Scandal, van de makers van Grey’s Anatomy en Private Practice. In deze serie beschermt Olivia Pope (Kerry Washington) samen met haar team de reputaties van belangrijke personen. Ze verbloemen hun geheimen, laten ongewenste gebeurtenissen onopgemerkt voorbij gaan en doen schandalen verdwijnen. De makers van Scandal baseerden Oliva Pope gedeeltelijk op Judy Smith, de crisismanager die onder meer Monica Lewinsky en Wesley Snipes adviseerde. Scandal is vanaf dinsdag 28 februari wekelijks te zien bij VIJF, na gloednieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy.

Pink en Rihanna houden erg van de reeks. Ellen Degeneres, Oprah Winfrey en Lena Dunham (Girls) zijn ook fan. Zelfs Bill Clinton. Nu, die laatste is misschien niet zo verbazend: Oliva Pope stelt als crisismanager niet alleen alles in het werk om de reputaties en geheimen van de prominenten van het land te beschermen, ze heeft ook een affaire gehad met de President van de Verenigde Staten. Olivia werkte vroeger namelijk als 'Communications Director' voor de President, en richtte nadat ze hem aan de macht hielp haar eigen crisismanagement bureau op. Samen met haar team probeert ze het publieke imago van de (politieke) elite in Washington en daarbuiten te beschermen en ervoor te zorgen dat al die geheimen en schandalen het daglicht niet zien…

Kijk hoe het er achter gesloten deuren aan toe gaat bij de elite van Washington D.C

“Een perfecte wekelijkse orgie van politieke corruptie, seks en moord. Een sensatie.” - Rolling Stone

Iedereen heeft geheimen, maar voor bekende mensen kan het hun imago enorm schaden. Dit is het moment waarop Olivia Pope om de hoek komt kijken. Zij doet er samen met haar team alles aan om het imago van hun klanten te beschermen en verdedigen. Iedere aflevering is een race tegen de klok om nieuwe problemen te reduceren tot iets onschadelijks. Olivia was media-adviseur van de Amerikaanse president, maar verliet Het Witte Huis om haar eigen bedrijf te starten: Olivia Pope and Associates. Ze hoopt hiermee een nieuwe weg in te slaan, zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied.
Het team van Olivia bestaat uit vrouwenversierder Stephen Finch (Henry Ian Cusick), de gehaaide advocaat Harrison Wright (Columbus Short), voormalig CIA-hacker Huck (Guillermo Diaz), detective Abby Wheelan (Darby Stanchfield) en de onervaren Quinn Perkins (Katie Lowes).

Talk of town

Kerry Washington is sinds 1974 de eerste zwarte vrouw die de dragende rol speelt in een dramaserie en werd voor haar hoofdrol in Scandal genomineerd voor zowel een Golden Globe als een Emmy Award.In Amerika is de serie van ABC Studios succesvol ontvangen met 7,3 miljoen kijkers voor de eerste aflevering. Ook het tweede en derde seizoen scoorden goed, vooral onder vrouwen. In 2013 was Scandal telkens de tweede of derde best bekeken dramaserie onder vrouwen 18-34 jaar, na Grey’s Anatomy en Once Upon a Time. Op donderdagavond is #scandal steevast een toponderwerp op Twitter in de States, wanneer kijkers én de Scandal-cast koortsachtig live twitteren over de reeks.

Scandal – Vanaf 28/01 elke dinsdag om 21u30 bij VIJF

200ste aflevering Grey’s Anatomy

VIJF trapt Scandal op gang met een dubbelaflevering. Vlak voor de start van de gloednieuwe reeks brengt VIJF ook nieuwe afleveringen van vaste waarde Grey’s Anatomy. Een feestelijke start zelfs, want VIJF toont op 28 januari de 200ste aflevering van de populaire ziekenhuisreeks.

In de nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy probeert Meredith het juiste evenwicht te zoeken tussen haar carrière als chirurge en het moederschap, komt de vriendschap van BFF’s Meredith en Christina onder hevige druk te staan en lijkt de immer ambitieuze Bailey haar eigen carrière te saboteren…

Grey’s Anatomy – Vanaf 28/01 elke dinsdag om 20u40 bij VIJF

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: