Sven Van Hees en Paul Ward halen hun microfoon opnieuw boven

Dertigplussers kennen ze ongetwijfeld nog wel: Sven Van Hees en Paul Ward, hét duo van Liaisons Dangereuses. In 1985 waren ze met hun radioprogramma op de Antwerpse vrije radio S.I.S. échte trendsetters. Met baanbrekende elektronische dansmuziek en een unieke stijl veroverden Sven en Paul elke donderdag héél België. Uniek, want het zendbereik was beperkt tot zo’n tien kilometer rond Antwerpen. Jongeren namen de uitzendingen op en zorgden met hun cassettes voor virale verspreiding. Want discotheekmuziek op de radio? Dat was nooit gezien.

Tien jaar later, in 1995, hielden Sven en Paul het voor bekeken. Sven is intussen wereldwijd bekend als producer en dj terwijl Paul Ward als digitaal strateeg werkt.

Tot februari. Tijdens ‘De Week van Eigen Kweek’ op Studio Brussel, leek het even of Liaisons Dangereuses nooit uit de ether was. Met classics uit de beginjaren, van New Wave, pre-New Beat tot Original House, herhaalde de geschiedenis zich. Of toch voor twee uurtjes.

Dat doen ze op 25 april nog eens over in de Antwerpse De Shop met ‘Liaisons Dangereuses, pour les gens supercool!’. Een hele avond, gevuld met classics en DJ’s als Steve Cop (Sonic Solution, Café d’Anvers), John Van Looveren (Ancienne Belgique Antwerpen) en natuurlijk… Sven Van Hees.

Tickets koop je online via www.liaisonsdangereuses.be en kosten 17 euro. De avond zelf betaal je 25 euro aan de kassa.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Liaisons Dangereuses
Datum: 
zaterdag 25 april 2015
Locatie: 
De Shop, Antwerpen
Meer over