Noa is een singer-songwriter en percussioniste van Yemenitische/Israëlische/Amerikaanse afkomst die werd gezegend met een engelachtige stem en een indrukwekkende podiumprésence. Samen met haar muzikale director en gitarist Gil Dor doet Noa het publiek steevast naar adem happen met haar unieke passionele en intelligente manier van schrijven en performen. Haar onvermoeibare en dappere inzet voor vrede, in eigen land en over de rest van de wereld, heeft haar een lange lijst van titels opgeleverd: UN Good Will ambassadeur voor FAO, Cavalliera de la Republica Italiana (de Italiaanse versie van ridderschap), de Chrystal Award van de WEF in Davos en de Dove of Peace by Shimon Peres.

Noa is een getalenteerde en toegewijde artieste zoals zelden voorkomt in de populaire muziekwereld. Ze werd vergeleken met Barbra Streisand, Joan Baez, Nana Mouskouri, Joni Mitchell en Elis Regina. Haar artistieke integriteit trok de aandacht van enkele grote muzikale helden, zoals Quincy Jones, Sting en Pat Metheny, die haar eerste international release ‘Noa’ in 1994 heeft geproduceerd.

Noa heeft de originele versie van Ave Maria gezongen voor paus Johannes Paulus II in het Vaticaan. Ze was de enige Israëlische artiest die optrad in de historische vredemars om de dood van Yitchak Rabin te herdenken en heeft meegeschreven aan het themalied van Roberto Benigni’s Oscar-winnende film “La Vita e Bella.” Op haar palmares staan talloze samenwerkingen met grote muzikanten van over de hele wereld en honderden nummers in het Engels en het Hebreeuws. Noa heeft trouwe fans in Europa en Israël, waar ze werd geboren en nu ook leeft.

Noa heeft het talent om een publiek met haar stem en de menselijkheid van haar boodschap echt te raken. Deze gave zal ze het Belgische publiek tonen op 19 mei. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.arenbergschouwburg.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
NOA
Datum: 
19 mei 2015
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over