Vanaf zondag 8 februari 2015 start 2BE met de gloednieuwe thrillerserie The Strain. Deze bloedstollende reeks brengt het verhaal uit de gelijknamige trilogie van auteurs Guillermo del Torro en Chuck Hogan. The Strain draait rond een mysterieuze epidemie die het centrum van New York City bereikt en een golf van vampirisme teweegbrengt. Dr. Ephraim Goodweather (‘Eph) en zijn team van het Center for Disease Control (CDC) uit New York City krijgen de opdracht om de uitbraak van dit kwaadaardig vampiervirus te onderzoeken.

Co-creatoren, uitvoerend producers en auteurs Guillermo del Toro en Chuck Hogan schreven samen het script voor The Strain. Del Toro nam de regie op zich. Ook de Emmy-winnende auteur en producer Carlton Cuse werkte mee aan het script en de productie. De reeks werd in 2014 bekroond met een Critics' Choice TV Award in de categorie ‘Most exciting new series’.

Het Verhaal

Een Boeing 767 komt kort na zijn landing op de JFK-luchthaven van New York City op mysterieuze wijze tot stilstand op de tarmac. Alle vensterklepjes zijn naar beneden, alle verlichting is uit en alle communicatiekanalen lijken uitgeschakeld.

Het Center for Disease Control (CDC) wordt opgeroepen om het vreemde voorval te onderzoeken. Dr. Ephraim "Eph" Goodweather, hoofd van het ‘Canary’-project, een team binnen het CDC dat biologische bedreigingen onderzoekt, wordt opgeroepen en betreedt met zijn onderzoekersteam het toestel. Wat ze binnenin te zien krijgen, bezorgt hen koude rillingen.

In het toestel treft het CDC-team nagenoeg alle passagiers en crewleden dood aan. Vier overlevenden worden uit het toestel gehaald en moeten heel wat onderzoeken ondergaan. Door foute informatie worden zij uiteindelijk veel te snel huiswaarts gestuurd, met alle gevolgen van dien.

In een pandjeshuis in Spanish Harlem verneemt ondertussen voormalig professor en holocaustoverlevende Abraham Setrakian het nieuws. Hij herkent de situatie meteen en beseft dat er iets ernstigs op til is. Abraham probeert Eph en zijn team nog te waarschuwen, maar zij hechten weinig geloof aan het apocalyptische verhaal van de oude man.

Wanneer de lichamen van de gestorven passagiers uit het mortuarium verdwenen blijken te zijn, begint het incident pas echt dreigende proporties aan te nemen. Een eeuwenoud vampiervirus verspreidt zich als een lopend vuurtje door de straten van New York City. Eph, Setrakian en een bont gezelschap strijders zoeken een manier om de besmetting te stoppen en de stad te redden voor het te laat is.

De Cast

Corey Stoll Mía Maestro Kevin Durand

Corey Stoll verscheen recent in de succesreeks House of Cards als congreslid Peter Russo, wat hem in 2014 nog een Golden Globe-nominatie opleverde. Na zijn gelauwerde acteerprestatie in House of Cards speelt Stoll in deze nieuwe thrillerreeks de gedreven Dr. Ephraim ‘Eph’ Goodweather, die de leiding heeft over een New-Yorks CDC-team.

Dr. Nora Martinez is een intelligente en gedreven biochemiste en is net als Eph lid van het CDC Canary-team. Haar rol wordt vertolkt door Mía Maestro. De actrice met Argentijnse roots speelde een hoofdrol in de actieserie Alias. Daarnaast vertolkte Maestro ook rollen in kaskrakers als Poseidon, The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 en Part 2.

Ongediertebestrijder Vasiliy Fet (Kevin Durand) speelt een belangrijke rol in de strijd tegen het vampiervirus en werkt hiervoor samen met het CDC Canary-team. Kevin Durand is onder meer bekend om zijn rol als Martin Keamy in de succesreeks Lost. Daarnaast speelde Durand ook mee in films als X-Men Origins: Wolverine, Robin Hood, Legion en Resident Evil: Retribution.

David Bradley speelt de bejaarde pandjesbaas Abraham Setrakian. In zijn jonge jaren ontmoette Setrakian voor het eerst ‘the Master’, een eeuwenoude vampier die verantwoordelijk is voor de verspreiding van een vreemd vampiervirus. Hij ontmoet the Master tijdens zijn opsluiting in een naziconcentratiekamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien wacht Setrakian al zijn hele leven op een nieuwe kans om the Master te vermoorden. David Bradley is onder meer bekend om zijn rol van Argus Filch in de Harry Potter-reeks, maar ook om zijn acteerwerk in onder meer The World’s End en Captain America: The First Avenger.

Richard Sammel Jonathan Hyde

The Master, die verantwoordelijk is voor het vampiervirus, wil dit virus laten toeslaan in New York City. Hij schakelt daarvoor de hulp van twee loyale kompanen: zijn trouwe dienaar Thomas Eichorst (Richard Sammel) en de miljardair Eldritch Palmer (Jonathan Hyde).

Nathalie Brown Ben Hyland

Het hoofdpersonage Eph is een echte workaholic. In de reeks leidt zijn overgave en prestatiedrang echter tot een pijnlijke huwelijksbreuk en een voogdijgeschil met zijn vrouw Kelly, die wordt vertolkt door Nathalie Brown. Hun zoon Zack (Ben Hyland) hoopt tegen vurig op een gezinshereniging.

Aflevering 1

Wanneer een vliegtuig op mysterieuze wijze landt in New York City, schijnen alle passagiers dood te zijn. Dokter Ephraim Goodweather, hoofd van het CDC Canary Project, en zijn team epidemiologen worden meteen opgeroepen om het vreemde voorval te onderzoeken. De bejaarde pandjesbaas Abraham Setrakian vermoedt dat er iets ergs aan de hand is en haast zich naar de luchthaven. Wat voorgesteld wordt als de uitbraak van een mysterieus virus, is volgens hem slechts het begin van een nog veel grotere ramp.

The Strain vanaf zondag 8 februari om 22.10 uur bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over