Herfstiger wordt het niet

Vier sterren in De Volkskrant, een passage bij De Wereld Draait Door en een tour van meer dan 30 concerten doorheen Nederland: de Gentse groep Hermitage is aardig op dreef bij onze Noorderburen. Met een nieuwe single en een LP-presentatie in de Brusselse AB in het vooruitzicht, ontrolt de groep ook in eigen land haar plannen.

Uit Hermitage’s tweede album ‘Alleen De Liefde Kan U Redden’ verschijnt nu de single ‘Laat Het Zijn’. Een herfstig nummer waarin de band akoestische instrumenten en meerstemmigheid laat botsen met subtiele elektronica. De mix voor deze single edit was in handen van Peter Schmidt, die o.a. ‘Haus Am See’ van Peter Fox mixte. De videoclip voor ‘Laat Het Zijn’ nam Hermitage op in De Loods, een collectief van theatermakers en muzikanten in Gent. Gieljan Van Goethem (o.a. Redhorse Reporters) filmde en Johnny De Meyer (Theater I-Luna) regisseerde deze bevreemdende one-taker.

“Zou het kunnen dat ik u nooit meer vind / Dat ik te ver ben afgedwaald / De kruimels weg zijn met de wind” (uit ‘Laat het Zijn’ van Hermitage)

‘Laat Het Zijn’ is te verkrijgen op iTunes, Spotify en consorten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over