Ook in 2015 zal Denderpop terug van de partij zijn. Allicht voor de laatste keer in het stadspark, want de organisatoren zijn genoodzaakt door de explosieve groei uit te kijken naar een nieuwe locatie. Maar ook deze laatste parkeditie kondigt zich aan als vernieuwend: mét streekbierentent, dansoptredens en verrassende acts.

Naar jaarlijkse gewoonte zal tijdens het laatste weekend van juni het stadspark weer omgetoverd worden tot een heus festivalterrein. Na de knaleditie van Denderpop 2014, waar meer dan 3000 bezoekers hun nieuwsgierigheid kwamen tonen, wordt de editie van 2015 volop voorbereid.

En ook deze editie belooft weer een recordeditie te worden. Door het succes van de voorbije jaren kan Denderpop zich blijven ontwikkelen. Het doel blijft nog altijd hetzelfde: cultuur naar de mensen brengen. De filosofie van de vzw is dat cultuur gemeen goed is: inkom wordt er nog steeds niet gevraagd. ‘Het klopt dat een gratis festival organiseren veel meer tijd in beslag neemt dan te rekenen op een betalende inkom, maar we organiseren Denderpop voor onze bezoekers en ze verdienen het om gratis van topacts te kunnen genieten op ons festivalterrein. Het leven kost ons al genoeg, ontspanning mag wel eens gratis zijn.’, aldus voorzitter Rob Huijghe.

Verder blijft de link met de stad Dendermonde uiteraard bestaan. De jongeren van Blijdorp blijven zoals steeds een vaste waarde op de Denderpop-bühne. Maar nieuw is dat ook het Dendermondse dansgezelschap Shamado-it, onder leiding van Ingrid Coppieters, de toeschouwers zal verrassen met enkele showcases. Zo blijft Denderpop jeugdig talent de kans geven zich te ontplooien in een professioneel milieu.

‘Het zal vast en zeker voor de toeschouwers een verrassing zijn om ook dans op het podium te zien, zegt vice-voorzitter Dimitri Lemmens, ‘maar we willen op Denderpop mensen laten kennis maken met meer dan alleen muziek. De voorbije jaren werden mensen al vergast op enkele bijzondere muziekstijlen, nu gaan we nog een stapje verder. Maar de symbiose van dans en muziek leek ons een natuurlijk evenwicht, dat we niet ook het oog mochten verliezen. Deze samenwerking was voor ons dan ook een buitenkans.’

Ook op muzikaal vlak blijft het Denderpopfestival vooruit boeren. Bekend werd dat onder andere de folk/punkgroep Nevermind Nessie en de Belgische top-DJ Zohra op het festival zullen staan. Ook de headliner wordt een verrassing van formaat. Wie het zal worden, wil de organisatie nog niet kwijt, maar dat het om enkele ronkende namen uit de Belgische muziekwereld gaat, wilden ze wel al kwijt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Denderpop
Datum: 
27 juni 2015
Locatie: 
stadspark van Dendermonde

Reservatie:

Meer over