Tim VanHamel (Millionaire, dEUS) voegt zich bij de band

“Ill was approved by the Belgian Music and Drug Administration for the treatment of boredom, listlessness and generel lack of awesomeness in April 2015.”

The Hickey Underworld komt op 5 juni met Ill. Het derde album van de band uit Antwerpen verschijnt in de Benelux via PIAS. Voor de release van het nieuwe album trok de band de Vlaamse cultheld Tim Vanhamel aan, met een duidelijke doel voor ogen: “Werelddominantie, dat willen we eigenlijk. Overal kunnen spelen, succes hebben en platen verkopen. Het liefst op korte termijn. Rentenieren op ons 40e!” Aldus zanger/gitarist, Younes Faltakh.

The Hickey Underworld won in 2006 de befaamde bandwedstrijd Humo’s Rock Rally, later dat jaar maakte de band hun debuut op het Pukkelpop festival. In 2009 verscheen het debuutalbum Future Words, geproduceerd door Das Pop en speelde de band op Rock Werchter. Het album werd opgevolgd in 2012 door I’m Under The House, I’m dying, wederom geproduceerd door Das Pop.

Het jaar 2014 begint slecht voor de band, nadat gitarist Jonas Govaerts beslist te stoppen met muziek vanwege een chronische gehoorstoornis. De band zit niet bij de pakken neer, en lijft de Vlaamse cultheld Tim Vanhamel (Millionaire, dEUS) in. Met Tim in de rangen begint de band te werken aan een nieuw album. Ill, verschijnt op 5 juni in Nederland

Beluister de single DWAMGOZ op Soundcloud.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: