Sanne Goetschalckx

De Amerikaanse band Monster Magnet is sinds de jaren ’90 actief en ze groeiden uit tot een gevestigde waarde in de stonerrock. Maar hun muziek is net iets ruimer dan dat vanwege de invloeden uit heavy metal, psychedelica, hard rock en spacerock. Recent hebben ze reeds hun 10e studioalbum uitgebracht “Milking the Stars: A Re-Imagining of Last Patrol”. En een nieuw album is altijd een goede reden om te touren.

Alleen is ook maar alleen, dus bracht Monster Magnet de heren van het Zweedse Bombus mee als gezelschap. De groep speelt een mix van heavy metal en speedrock. In Trix kregen zij de (ondankbare) taak om het nog volop toestromende publiek op te warmen en in de juiste sfeer te brengen. Gelukkig hadden de mannen er precies wel veel zin in. Naarmate het optreden vorderde slaagden ze er ook in om het publiek te doen headbangen en te laten meeklappen. Bij bepaalde van hun nummers werd er duidelijk gekozen om het instrumentale voorrang te verlenen op de zang. Halverwege hun setlist wordt de drummer ook nog even in de spotlights gezet door hem ruimte te geven voor een drumsolo. De band eindigde met de woorden: “Thank you! You were great. We were awesome!” En aan het applaus in de zaal te horen, leken de meeste aanwezigen akkoord te gaan.

Nadat het podium in gereedheid was gebracht, kwamen de mannen van Monster Magnet rustig het podium opgewandeld. Dave Wyndorf checkt hoe het met iedereen gaat en wordt op luid gejuich getrakteerd. Daarna wordt rustig het 1e nummer “The Right Stuff” ingezet, wat enthousiast onthaald wordt door het publiek. Bij het 3e nummer “Look to Your Orb for the Warning” zien we heel wat mensen in het publiek headbangen.

Dat het optreden vooral om de muziek draait en minder om de interactie met het publiek merken we duidelijk. Er wordt weinig gesproken tussen de verschillende nummers, communiceren gebeurt vooral tijdens de nummers en via hun muziek. Maar op deze manier kunnen ze het publiek wel meenemen in de space sfeer die ze met hun nummers creëerden. Doordat de band duidelijk heel erg opgaat in hun muziek, lijkt het soms alsof er geen echt begin en einde is aan bepaalde nummers omdat ze deze mooi in elkaar laten vloeien.

Tegen het einde van hun show brengen ze “Spine of God” dat ze uiteindelijk mixen met hun eigen interpretatie van “American Pie”. Het nummer duurt op die manier meer dan 10 minuten en is het langste van de set. Eindigen doen ze met “Stay Tuned”. Tijdens dit nummer wordt het publiek bedankt en als het nummer gedaan is verdwijnt de band voor korte tijd van het podium.

Onder luid gejuich en applaus keren de heren nog even terug voor drie bisnummers om de avond compleet te maken. Afsluiten doen ze met een klepper van formaat “Space Lord”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Monster Magnet
Meer over