Dansliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het beroemde Amerikaanse dansgezelschap MOMIX van Moses Pendleton brengt dit najaar de voorstelling ‘Dreamcatcher’ in het theater. Een verzameling van de mooiste stukken van oprichter en choreograaf Moses Pendleton. MOMIX geniet een internationale reputatie voor haar illusionistisch en acrobatisch danstheater van het hoogste niveau.

Het gezelschap is wereldwijd geliefd om haar verfijnde, inventieve choreografieën, fysieke kracht en schoonheid. Dansers met een perfecte lichaamsbeheersing, theatrale illusie, magisch licht- en schaduwspel, wonderlijke geluidseffecten en hier en daar een knipoog. Het zijn de ingrediënten van sprookjesachtige shows waarin schoonheid, gratie en spektakel samenvloeien.

Moses Pendleton, oprichter en creatief directeur van het Amerikaanse dansgezelschap MOMIX, maakt zijn belofte “verwacht het onverwachte” waar. Met zijn nieuwste creatie ‘Dreamcatcher’ viert hij een celebration of movement. Een verzameling van verschillende stukken uit zijn uitzonderlijk creatieve verbeelding. Ook in deze productie bewijst MOMIX opnieuw haar ongeëvenaarde kwaliteit, met zeer inventief en illusionistisch danstheater. De visuele vondsten van Pendleton zijn soms zo fascinerend dat je je als toeschouwer verrast afvraagt: hoe doen ze het?

Met niet meer dan licht, schaduw, rekwisieten en het menselijk lichaam, heeft MOMIX in meer dan 30 jaar op 5 continenten het publiek verrast en verbijsterd.

Zie voor een voorproefje YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YC4V3UNfyq8

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Momix
Datum: 
11 november t/m 4 december
Locatie: 
Diverse Nederlandse theaters
Meer informatie
Meer over