De drie finalisten van Mijn Pop-uprestaurant 2017 zijn bekend: TJOP’S, Meat & Griet en Table’O strijden tegen elkaar in Blankenberge. De pop-ups zijn ondertussen verhuisd naar de kust en zijn klaar voor de finaleweken. Karel en Birger en Yannick en Leena ontdekken hun pop-ups als eerste. Het is even wennen, want de indeling is helemaal veranderd. Vooral bij Yannick en Leena valt meteen één groot verschil op: hun keuken staat beneden, terwijl de zaal een verdieping hoger is.

Karel, Birger, Yannick en Leena weten echter nog niet wie de de derde finalist is. Wanneer de taxi van Daniela en Mitchell arriveert, ontdekken ze dat zij het derde duo in Blankenberge zijn. Veel tijd om te vieren is er niet, want de pop-ups moeten meteen klaargestoomd worden voor de opening. Het is alle hens aan dek voor de duo’s: de verhuisdozen worden uitgepakt, de pop-ups worden afgewerkt, alles wordt grondig gepoetst én er moet uiteraard gekookt worden.

Aangezien Daniela en Mitchell als laatste zijn aangekomen, organiseren ze een test service. Zo willen ze zeker zijn dat ze op tijd klaar geraken voor hun eerste echte service in Blankenberge. Ook bij hen bevinden de keuken en de zaal zich op een verschillend niveau en dat zorgt voor communicatieproblemen. En die raken zelfs met behulp van walkie talkies niet opgelost…

Een uur voor de opening brengt Evi elk van de duo’s een verrassingsbezoek om hen goede moed in te spreken. Maar ze heeft ook belangrijk nieuws: vanaf nu start de strijd voor de volgende ster, die dit keer maar liefst 10.000 euro waard is. En dan is het zover: de deuren van Blankenberge gaan open. Van een rustige start is er geen sprake, want de eerste gast is al meteen de burgemeester van Blankenberge, Patrick De Klerck.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: