Dimitri Vanlommel

Michiel De Meyer is 10 jaar na Stan Van Samang de nieuwe Steracteur Sterartiest. Door zijn overwinning krijgt Villa Rozerood, het goede doel van de sympathieke Michiel, 10.000 euro. Het was een verdiende overwinning voor de nieuwe Sterartiest, want met nummers als “Piano Man” en “Footloose” bewees hij vandaag meermaals zijn talent. Tinne Oltmans greep er juist naast en strandde op de tweede plek.

Michiel De Meyer

De 24-jarige Thuis-acteur is door het dolle heen na zijn overwinning. “Nu is het tijd voor een klein feestje”, aldus Vlaanderens nieuwste publiekslieveling. Al zal het feestje ongetwijfeld niet te laat worden, want morgen moet de nieuwe sterartiest alweer op het podium staan voor een nieuwe voorstelling van de musical “The Little Mermaid” in Flanders expo in Gent.

Of er een muzikaal vervolg komt aan dit avontuur is nog niet duidelijk. “Als er een vervolg komt, zal het vermoedelijk in het Nederlands zijn”, sprak de winnaar na afloop. Niet onlogisch, want dit ging hem tijdens de wedstrijd ook het beste af.

De overwinning van Michiel komt alvast niet als een verrassing. De populaire acteur vermeed keer op keer de pijnbank en bewees week na week dat hij een veelzijdig zangtalent is. Rappen tijdens “Zo bijzonder”, de gevoelige snaar van een ballade tijdens “Piano Man” of dansen in het rond tijdens “Footloose” het ging vanavond alvast allemaal bijzonder vlot. Een knalprestatie!

Tinne Oltmans

Het parcours van Tinne richting finale was er één van verschillende hindernissen. Twee keer overleefde de Ghost Rockster de pijnbank. Zo hield ze eigenhandig vorige week Ianthe Tavernier en nu ook deze week teddybeer Sieg De Doncker uit de finale. Straffe prestatie, maar vanavond was het allemaal net niet voor het 25-jarige talent.

Haar “Hemel” cover was vocaal zeker mooi gezongen, maar mistte de gevoeligheid die dit nummer verdiende. Bart Peeters schreef het nummer immers naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. “What’s the pressure” was een geslaagde popsong, maar “I Wanna dance with somebody” van Whitney Houston was misschien net iets te hoog te gegrepen. Whitney is een monument en dat valt nu eenmaal bijzonder moeilijk te evenaren. Misschien had een pakkende ballade een betere songkeuze geweest.

De jury

De afgelopen tien weken voorzagen Ingeborg, Gers Pardoel en Kristel Verbeke de kandidaten en fans thuis van de nodige commentaar. Voor hen komt de overwinning van Michiel alvast niet als een verrassing. Tijdens de finale overlaadden ze Michiel met superlatieven en was al snel duidelijk dat hij ook hun harten had veroverd. “Maar we gunden de overwinning evengoed aan Tinne”, vertelde Kristel na afloop. “Zij heeft immers ook zeer mooie dingen laten zien tijdens de wedstrijd”.

Goed doel

Alle Steracteurs zongen de afgelopen weken voor het goede doel. Met succes, want vorige week mochten Sieg, Tinne en Michiel reeds een cheque van 26.500 euro gaan afgeven tijdens de warmste week in Domein Puyenbroeck. Dat bedrag zal ongetwijfeld nog een stuk hoger uitvallen nu de laatste pijnbank en grote finale gepasseerd zijn.

De grote slokop is ongetwijfeld kinderziekenhuis Villa Rozerood uit De Panne. Het goede doel krijgt naast al het geld van de vele sms’en die Michiel ontving ook een extra cheque van 10.000 euro. Het goede doel dat zich dagelijks bezighoudt met de zorgen van zwaar zieke kinderen en hun familie dragelijker te maken, kan met dit geld haar programma een stuk uitbreiden. Bedoeling is om familieleden van de zieke kinderen verder te kunnen ondersteunen waardoor zij de dagdagelijkse zorgen even kunnen vergeten.

Kortom een zeer mooi initiatief dat ongetwijfeld mooie dingen zal verwezenlijken met het extra geld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: