Van donderdag 26 augustus tot zondag 29 augustus zullen bezoekers op meerdere plekken in de Mechelse binnenstad genieten van Maanrock in het park, een alternatieve editie van het gratis stadsfestival. Bezoekers moeten enkel beschikken over een Covid Safe Ticket. Om zoveel mogelijk Mechelaars de kans te geven, wordt een extra ‘Maanrock-vaccinatiemoment’ ingelast op woensdag 11 augustus.

Corona is nog niet helemaal verdwenen dus een editie in de hele binnenstad zonder toegangscontrole kon nog niet deze zomer. Maar de organisatie wil zoveel mogelijk een normale editie benaderen. Ook Maanrock in het park is gratis en op meerdere locaties. Alleen wie beschikt over een Covid Safe Ticket, kan een festivalplein betreden.

“Door het gebruik van het Covid Safe Ticket geldt er geen social distancing en mondmaskerplicht op de festivalpleinen. Dat betekent terug kunnen dansen en feesten. Mensen kunnen zich de dag zelf gewoon aanmelden met hun CST. Door zo te werken willen we zoveel mogelijk Mechelaars de kans geven een deel van het festival mee te maken. Vandaar ook een extra vaccinatiemoment. Bijvoorbeeld voor jongeren is dat belangrijk”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Het Covid Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die men kan downloaden voor de smartphone. Men moet voldoen aan minstens 1 van de volgende 4 voorwaarden:

  • je bezit een vaccinatiecertificaat waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19
  • je bezit een negatief PCR-testcertificaat (opgelet: deze is slechts 48 uur geldig!)
  • je bezit een negatief antigeen(snel)testcertificaat (opgelet: deze is slechts 24 uur geldig!)
  • je bezit een herstelcertificaat (opgelet: maximaal 6 maanden oud) die aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

Ben je 18 jaar of ouder maar nog niet gevaccineerd en geen zin om een PCR-test of sneltest te laten afnemen? Dan krijg je een extra kans op woensdag 11 augustus. Je kan je die dag, tussen 16u en 18u met Johnson&Johnson laten vaccineren zodat je tegen Maanrock in het park volledig gevaccineerd bent. Opgelet:

  • je moet je wel op voorhand aanmelden via www.mechelen.be/coronavirus/vaccinatie/reservelijst
  • enkel personen met domicilie in Mechelen of Sint-Katelijne-Waver komen in aanmerking. Je domicilie wordt bij aankomst in het vaccinatiecentrum gecontroleerd.
  • je moet 18 jaar of ouder zijn om met het J&J-vaccin gevaccineerd te kunnen worden.
  • je komt enkel in aanmerking indien je nog geen enkele prik hebt gekregen.

“Dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers in ons vaccinatiecentrum en de vaccinatiebereidheid van de Mechelaars kunnen we met een Covid Safe Ticket deze zomer toch samen genieten van Maanrock in het park. Wie zich tijdig laat vaccineren, heeft alvast zo’n ticket beet. De extra ‘Maanrockprik’ die we organiseren is dan ook een opportuniteit en een win-win voor iedereen. Zie het als een extra motivatie. We hebben vandaag al een zeer hoge vaccinatiegraad van 89% (18+), maar dit kan altijd nog beter”, aldus burgemeester Alexander Vandersmissen.

Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan het programma dat volgende week wordt voorgesteld. Donderdag 26 augustus start het festival in de Kruidtuin. Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus zijn er ook optredens op de Wollemarkt, het Cultuurplein en de tuin van het Oh!. De jongste Maneblussers kunnen op zondag zich ook uitleven in de Sinte-Mettetuin.

De capaciteit op donderdag bedraagt ongeveer 6 000 bezoekers, de andere dagen kan de teller tot 10 000 . Mensen krijgen tijdens het festival op de website van Maanrock en de kanalen van de Stad Mechelen live informatie of er nog beschikbare plaatsen zijn. Want vol is vol, zoals dat ook op een ‘normale’ Maanrock soms gebeurt.

Alle informatie over het Covid Safe Ticket vind je terug op https://wijzullendoorgaan.be/party-covid-safe, een website van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen, waar Maanrock deel vanuit maakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over