Scrappy Tapes (Jochen Degryse & Matthias Van Snick) halen inspiratie voor hun vintage swamp-garage-roots-blues sound uit de blues van de jaren '30 en de rockabilly van de jaren '50 en '60. Alhoewel hun bezetting (gitaar&drum) en hun invloeden referenties oproept naar andere duobands, is het duidelijk dat Scrappy Tapes wel degelijk een eigen smoel heeft.

Ze hebben een album opgenomen met producer Jasper Maekelberg (Mintzkov, Horses, Douglas Firs, Faces on TV) dat 10 songs bevat: van hard naar zacht en terug maar telkens vanuit de buik gebracht, rijk aan emotie, volume en rauwheid. De debuutplaat verschijnt in het najaar en zal verdeeld worden door NEWS/ [PIAS].

De jongens wonnen in het verleden ook wedstrijden als Verse Vis en Jonge Wolven en haalden finaleplaatsen in De Beloften en Het Groot Geweld. Onlangs speelden ze voor een volle Roma (1500 man). Rootstime zei hieroverSoms rammend dan weer afwisselend subtiel en ingetogen, steeds klinken deze Scrappy Tapes fris en vernieuwend ook al beroepen ze zich op de oude klassiekers uit de pre-warblues periode. Zeker een band om in de gaten te houden.”

Maak kennis met Scrappy Tapes via ‘No Direction’: http://22tracks.com/bru/indie/47465

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over