De Australische pianist/componist Pateras heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre dat improvisaties, minimale piano stukken, electronische, door modulaire synths opgewekte, muziek tot noise bevat. Sinds de late jaren ‘90 heeft wereldwijd opgetreden in verschillende bands en projecten waaronde: Pateras/Baxter/Brown, Thymolphthalein, PIVIXKI, Twitch Ensemble, Beta Erko en op dit moment TĒTĒMA met Mike Patton.

Pateras verbleef tot een jaar terug een tijd in Brussel en leeft en werkt nu in Berlijn. Hij bracht al meer dan 20 releases uit op labels als Editions Mego, John Zorn’s label Tzadik, Ipecac en op zijn eigen Immediata. Onlangs voorzag hij de film The Man Who Disappeared van Sylvère Lotringer (Semiotext(e)) Vanavond brengt hij een nieuwe quadrofonische composite, zijn eerste in 3 jaar.

Lichens:

Multi instrumentalist Robert Aiki Aubrey Lowe, vroegere bassist en zanger van 90 Day Men, brengt sinds 2005 met zijn analoge modulaire synth solo werk uit onder zijn moniker Lichens. Buiten zijn solo werk is hij ook het derde lid van metal drone band Om, speelde hij met White / Light (voor de gelegenheid hernoemt tot White / Lichens), was lid van TV On The Radio en tourde hij extensief met Explosions In The Sky.

Zijn muziek ontstaat bijna altijd uit improvisaties en hij schuwt het experiment niet wat resulteert in verrassende elektronische muzikale stukken met een geheel eigen textuur.

W Ravenveer:

W. Ravenveer is het alter ego van Erwin Van Looveren, maker van elektronische geluiden achter de ijzeren gevel in Antwerpen. Hij zal een live set brengen op een modulaire synth waarmee hij uit z’n hoofd de meest ingewikkelde patches maakt.

Les Ateliers Claus

In het kader van de samenwerkingen met andere Brusselse cultuurhuizen gaan we op regelmatige basis concerten samen met en in Les Ateliers Claus organiseren. Deze concerten zullen door beiden gepromoot worden met slechts één doel voor ogen: het Brusselse culturele en muzikale landschap er nóg rijker op maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Anthony Pateras, Lichens, W Ravenveer
Datum: 
Dinsdag 29 oktober 2014
Locatie: 
Les Ateliers Claus, Brussel
Meer over