Het Utrechtse Le Guess Who? presenteert in mei een nieuwe muziekavond: One Night in Pandora. Op het programma staan onder andere een exclusieve show van hyperactieve psych-/garageband Thee Oh Sees, psychedelisch wonderkind Morgan Delt en de uit Mauritanië afkomstige sensatie Noura Mint Seymali. De avond wordt georganiseerd in plaats van Le Guess Who? May Day en vindt plaats in de Pandora-zaal van TivoliVredenburg.

Speciaal voor One Night in Pandora doet publieksfavoriet Thee Oh Sees een exclusieve Nederlandse show. De band zorgde in 2013 volgens velen al voor een van de meest legendarische optredens van het jaar op Le Guess Who?. Het uit Arkansas afkomstige Pallbearer bracht onlangs tweede album Foundations of Burden uit, waarop op geheel eigen wijze de werelden van doom, metal en psychedelica bij elkaar worden gebracht.

Le Guess Who? en Music Meeting kondigen met groot enthousiasme aan dat Noura Mint Seymali voor het eerst naar Nederland komt. De festivals hebben deze primeur gezamenlijk mogelijk gemaakt. Noura Mint Seymali is een van de meest avontuurlijke en geliefde muzikale sterren uit Mauritanië (Afrika) en begon haar muzikale carrière al op 13-jarige leeftijd. Haar grootmoeder leerde haar de Ardine bespelen; een negensnarige harp enkel gereserveerd voor vrouwen. Live en op plaat wordt de sensationele Seymali bijgestaan door de expressieve, hypnotiserende gitaarlijnen van haar man Jeiche Ould Chighaly. Verder treden op One Night in Pandora op: Kevin Morby (onder andere bekend van zijn werk bij The Babies en Woods), fuzzrockers Wand en het onlangs op het prestigieuze Sub Pop Records getekende wonderkind Morgan Delt.

Organisator Johan Gijsen: “Het vierdaagse Le Guess Who? in november was een ongekend internationaal succes, getuige de overweldigende reacties van bezoekers en pers. Om deze kwaliteit hoog te houden, focussen we ons op dit moment primair op Le Guess Who? 2015. We besluiten geen May Day te organiseren, maar bieden met het intiemere One Night in Pandora een viering met onze fans en Thee Oh Sees; zowel een van de favorieten van het publiek als de organisatie. Uiteraard vieren we deze avond ook het winnen van de twee IJzeren Podiumdieren voor Beste Festival van Nederland en Beste Programmeur.”

One Night in Pandora vindt plaats op zaterdag 23 mei in de Pandora-zaal van TivoliVredenburg. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.leguesswho.nl voor €29,50.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
One Night in Pandora
Datum: 
Zaterdag 23 mei 2015
Locatie: 
TivoliVredenburg

Reservatie:

Meer over