In september stelt Cobra.be, de cultuurwebsite van de openbare omroep, 27 amateurkunstenaars voor aan het brede publiek. De kunstenaars zijn de laureaten van Cobra.be’s zomeractie "Kunst uit de kast". Zij hebben een vaste plek gekregen in Cobra.be’s online galerie "Atelier C" en stellen vanaf zaterdag 6 september tentoon in M - Museum.

Aan het begin van de zomer riep acteur en kunstliefhebber Luk D’heu amateurkunstenaars op om met hun kunstwerken uit de kast te komen. Honderden schilders, tekenaars, fotografen, keramisten en andere beeldende kunstenaars gaven gehoor aan zijn oproep en presenteerden de vrucht van hun creativiteit op Cobra.be, de cultuursite van de VRT.

Uit de honderden inzendingen kozen de bezoekers van Cobra.be 27 laureaten in de meest uiteenlopende disciplines. De winnaars kregen een expopagina in "Atelier C", Cobra.be’s online galerie. Samen met Luc D’heu, de peter van de actie "Kunst uit de kast", mogen zij nu ook gedurende twee weken hun favoriete werk tentoonstellen in M - Museum Leuven.

"Atelier C" opent met een vernissage op zaterdag 6 september. Vanaf zondag 7 september is de tentoonstelling open voor het publiek. De expo loopt tot en met zondag 21 september 2014.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over