Op 21 Oktober aanstaande – en in afwachting van de Europse theater premiere op 8 november in London - verschijnt het Lazarus Cast Album (via ISO / Columbia Records). Deze opnames werden gemaakt met de cast en de band van de originele “Lazarus” theater-productie in New York (olv van regisseur Ivo Van Hove). Wie het album vanaf 16/09 - voorbestelt krijgt meteen instant downloads mee van de cast versions “Life On Mars?” (door Sophia Anne Caruso) en titel track “Lazarus” (door Michael C. Hall).

De songs van het theaterstuk zijn stuk voor stuk classics uit het repertoire van Bowie en een paar nieuwe nummers geschreven voor het stuk. Het album wordt daarenboven aangevuld met drie van deze nummers uitgevoerd door Bowie – en onuitgegeven - tevens de laatste studio opnames die hij ooit gemaakt heeft. In een Co-productie van Bowie en Tony Visconti en opgenomen met Donny McCaslin’s quartet, dezelfde ploeg dus als op Bowie’s ★ (Blackstar) album. Deze drie Laatste nummers— “No Plan,” “Killing A Little Time,” “When I Met You”— voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan de cast uitvoeringen ervan.

Ps Het ★ album is genomineerd voor een 2016 Mercury Prize, en tijdens de ceremonie op 15 September zal Michael C. Hall “Lazarus” live uitvoeren met de Lazarus house band. (te zien op BBC 4 en BBC Radio 6 Music).

PPs De Europese premiere van Lazarus vindt plaats op 8 November in het Londonse King Cross Theatre.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: