Wie worden de laatste twee finalisten van Belgium’s Got Talent? De inzet in de laatste show voor de finale is groot, maar het talent van alle deelnemers mogelijk nog groter. Vorige week kreeg de hiphop groep Baba Yega een finaleticket van de jury, en op vrijdag 23 december wordt duidelijk welke act de 1.158.232 kijkers (live +5, 44,8% op VVA 18-54) vorige week het meest kon bekoren, en dus ook zeker is van een plekje in de finale.

Daarna duiken de laatste 8 acts het podium op, maar niet vooraleer An Lemmens, Dan Karaty, Niels Destadsbader en Stan Van Samang een kerstcadeautje krijgen van presentatoren Koen Wauters en Laura Tesoro. Voor elk wat wils… En zo gaat het er ook op het podium aan toe.

De Antwerpse groep Faith (31-57, Burcht) bijvoorbeeld, verwent muziekliefhebbers én fans van het Antwerps dialect. “Dit wordt het meest aanstekelijke nummer dat je ooit van je leven gehoord hebt”, klinkt het veelbelovend.

Meester-popper Emjay (25, Bussel) combineert zijn hobby met een studie geneeskunde, omdat het menselijk lichaam hem interesseert. Dat hij zijn anatomie door en door kent, bewezen zijn impressionante dancemoves al tijdens zijn auditie. En of de verwachtingen van de jury hooggespannen zijn.

“De mensen hebben nog niet alles gezien van ons, nu zullen we ons 200% smijten”, klinkt het bij de street workoutgroep Wolf’s Bar (18-26, Brussel). Wat het publiek zeker al wel te zien zal krijgen? Ontblote basten en sixpacks om u tegen te zeggen.

Kristof (24, Leuven) van Cocktails & Dreams shaket en jongleert op toepasselijke kerstdeuntjes alsof z’n leven ervan afhangt, om An op een originele manier een stevige cocktail voor te schotelen. “Ik denk dat ik over de jaren heen zeker al 500 à 600 flessen gebroken heb. Twee keer per week moet ik naar de glasbak.” Als dat op vrijdag 23 december maar goed komt…

Hiphop groep 2SDC Crew (13-48, Mechelen) scoorde al verschillende titels bij danscompetities, maar doorstoten naar de Belgium’s Got Talent-finale zou hoog boven haar palmares komen te staan. Ze hebben één kans op vier. Lukt het hen of niet?

“Het tofste moment tot nu toe was voor ons de golden buzzer van Niels waardoor wij rechtstreeks naar de halve finale doorstootten. Maar wij doen dit vooral omdat het goed is voor onze conditie én omdat we hier blij van worden.” Benieuwd of de Indische dansgroep Jhalik Punjab Di (19-36, Tienen) een even grote glimlach op het gezicht van de jury en kijkers weet te toveren.

Devoo Beatbox (24, Ieper) heeft voor zijn optreden niet alleen een koffer mee die de rode draad vormt doorheen zijn act, maar ook zijn mama. Wat zij juist op het podium komt doen, is nog even goed bewaard geheim.

Tot slot duikt Life Compagnie (10-29, Izegem) op het podium. De moderne dansgroep viel bij haar auditie onder andere op door de elfjarige en steengoede danseres Chelsey die enkele gevaarlijke dancemoves voorschotelde. “Er kunnen allerlei zaken misgaan tijdens de show. Er moet maar één iemand op het verkeerde moment op de verkeerde plaats staan en dan kan het voor Chelsey wel eens slecht aflopen. Maar het Rode Kruis zal wel aanwezig zijn zeker?” Chelseys groep lacht de stress weg, maar kunnen ze die ook de baas op het podium?

VOORLAATSTE FINALIST VRIJDAGAVOND 23/12 OP HET EINDE VAN DE SHOW BEKEND

LAATSTE FINALIST ZATERDAG 24/12 OM 12U VIA FACEBOOK

In deze laatste show zijn de twee laatste finaletickets te verdienen. Eén wordt meteen na de show weggegeven door de jury, het laatste plekje gaat naar de favoriet van de kijker. Die kan tijdens de aflevering van vrijdag 23 december stemmen op de beste act, maar het resultaat daarvan zal nog niet geteld zijn tegen het einde van de aflevering. Kijkers die zo snel mogelijk willen ontdekken wie het felbegeerde laatste ticket in de wacht sleept, moeten zaterdag 24 december om 12 uur afstemmen op de Facebookpagina van VTM of Belgium’s Got Talent, waar Laura Tesoro en Koen Wauters het grote nieuws bekendmaken.

De afleveringen van Belgium’s Got Talent zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: