Het kaf is van het koren gescheiden en de laatste acht ploegen staan klaar om te strijden voor een plaats in de halve finale van de UEFA Champions League. Op dinsdag 5 april worden de heenrondes van de kwartfinale op gang getrapt met de clash tussen twee Spaanse topclubs: Barcelona – Atlético Madrid. Op woensdag 6 april speelt PSG in eigen stadion tegen Manchester City. Manchester City staat voor het eerst in zijn geschiedenis in de kwartfinale van het prestigieuze tornooi.

Barcelona Ontvangt Atlético Madrid Op Dinsdag 5 april om 20.15

Op dinsdag 5 april ontvangt Barcelona rivaal Atlético Madrid. Atlético wist in de achtste finale PSV uit te schakelen na strafschoppen. Barcelona zette Arsenal gemakkelijk opzij. De Madrilenen staan in Camp Nou voor een moeilijke opdracht tegen een doorgewinterde kwartfinalist. Barcelona is tot nu toe ongeslagen in eigen stadion. De twee ploegen komen elkaar voor de tweede keer in drie seizoenen tegen in de kwartfinale van de Champions League. In 2014 schakelde Atlético - toen nog met Thibaut Courtois - Barcelona uit in de kwartfinales.

Aad de Mos en Marc Degryse zorgen in de studio voor de analyses. Peter Morren en Tom Soetaers leveren het wedstrijdcommentaar. Daarnaast volgt er nog een uitgebreide samenvatting van Bayern München – Benfica.

Manchester City voor eerste keer in kwartfinale Champions League

Op woensdag 6 april trekt Manchester City richting Parijs om het op te nemen tegen PSG. Nooit eerder schopten de Citizens het tot in de kwartfinale. PSG plaatste zich daarentegen al voor de vierde keer op rij. City-coach Manuel Pellegrini kan geen beroep doen op Rode Duivel Vincent Kompany, die out is vanwege een kuitblessure. Kevin De Bruyne zal er wellicht wel opnieuw bij zijn. Hij maakte vorig weekend immers zijn rentree bij City.

Tom Coninx wordt in de studio bijgestaan door Jan Boskamp. Dirk Deferme en Marc Degryse brengen live verslag uit van de wedstrijd. Verder is er ook nog een uitgebreide samenvatting van de andere wedstrijd uit de heenronde van de kwartfinale: Wolfsburg - de ploeg die KAA Gent wist uit te schakelen - en Real Madrid.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over