Kristel Verbeke (K3) participeert op “Global Compact Network Belgium’ Side Event- Children’s Rights are everyone’s business”

Morgen neemt het Global Compact Network Belgium in New York deel aan de United Nations Global Compact Leaders Summit 2013, met als thema ‘Architects for a better world’ (meer info: www.leaderssummit2013.org). Het zal er optreden als pleitbezorger van een betere naleving en actieve bevordering van kinderrechten door het bedrijfsleven.

België, kinderrechten en de bedrijfswereld
Op woensdagavond 18 september namen Hare Majesteit de Koningin der Belgen en de heer Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken, deel aan een debat met Belgische en internationale bedrijfsleiders . Het debat “Childrens rights are everyone’s business” wordt georganiseerd door het Belgische netwerk “Global Compact Network Belgium” in nauwe samenwerking met de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de VN. Invalshoek is de naleving van kinderrechten in een context van duurzame ontwikkeling.

Het Belgische netwerk is opgericht in oktober 2009 (www.globalcompact.be). In December 2012 hebben zij het Childrens Rights and Business Principles forum gelanceerd met
twee belangrijke doelstellingen:

ondernemingen, de overheid, academici en het maatschappelijk middenveld uitnodigen om na te denken over de belangrijke rol die zij kunnen spelen bij de bevordering van kinderrechten en de toepassing ervan in hun beleid in België en in het buitenland.

samenwerken met de bedrijfswereld rond structurele oplossingen en de bestaande mechanismen op alle beleidsniveaus afstemmen. In deze context is de strijd tegen kinderarmoede een belangrijk thema voor België.

Childrens rights are everyone’s business: Kristel Verbeke neemt ook haar verantwoordelijkheid
Kristel heeft de voorbije maanden actief deelgenomen aan verschillende debatten om zich te verdiepen in de materie, en ze was ook aanwezig op de lancering van het forum op 3 december jl. Daarnaast heeft ze ook een sessie gevolgd van Kauri, Unicef en het lokale netwerk rond de 10 principes.

Kristel Verbeke: “Als mama van 2 dochters en zangeres binnen K3 ,voel ik me zeer aangesproken als het gaat over kinderen. Kinderrechten zijn ontzettend belangrijk. Kinderen zijn vaak kwetsbaar, ook in België. Ik wil dan ook graag een stem zijn voor hen. Ik hoop dat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken, want de eerste stap is sensibilisering. Dit is voor mij uiteraard een leercurve maar ik vind het een mooie uitdaging . Ik kijk er dan ook naar uit om de komende dagen te luisteren, bij te leren en ook te participeren. We mogen nooit vergeten: kinderen zijn de toekomst“

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over