Koning Filip zoals u hem nog niet kent: op woensdag 3 december, vijfhonderd dagen na de troonswisseling, brengt Koppen een bijzonder portret van ons staatshoofd.

Ik, Filip is een blik achter de schermen; een portret dat voor de eerste keer toont wie de koning is en wat hij doet. Een jaar lang liet onze vorst camera’s toe in het koninklijk paleis, in zijn bureau - waar hij mensen ontvangt en overlegt met zijn adviseurs - en bij koningin Mathilde en de kinderen. Deuren die anders gesloten blijven, gingen open. Zelfs bij hem thuis, in de tuin van het kasteel van Laken, op een namiddag met de kroost. Met unieke beelden als resultaat.

Een interview kan een regerend staatshoofd in ons land niet geven. Alles wat hij zegt, moet politiek gedekt zijn door de regering. Maar uit wat de koning liet filmen, blijkt zijn visie. Via gesprekken met zijn medewerkers gunt hij de kijker een blik in hoe hij werkt en denkt. Nooit eerder liet een staatshoofd dat toe.

Hoe ziet het leven van onze koning eruit? Hoe combineert hij zijn rol als vader met die als koning, op een moment dat het paleis meer bruist dan ooit? Wat wil hij nalaten? Hoe wil hij de staatsbezoeken invullen? Waarom doet hij mee aan de 20 kilometer van Brussel? Welke accenten legt onze koningin? En met welke waarden voeden de koning en de koningin hun kinderen op? Koppen was erbij op werkbezoeken, op audiënties en tijdens ontspannen familiemomenten. Hoever de deuren open konden, ziet u in Ik, Filip. Een speciale Koppen op woensdag 3 december om 20.40 uur op Eén.

Koppen: Ik, Filip: op woensdag 3 december om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over