De Canadese popnimf Kiesa Rae Ellestad, zeg maar Kiesza, sprokkelde in enkele maanden tijd ruim 100 miljoen views op Youtube met haar wereldhit 'Hideaway'. Maar 'overnight' kan dat succes bezwaarlijk genoemd worden. Na jarenlang ballet-, tap- en jazzdans en studies aan het prestigieuze Berklee College Of Music trok ze naar The Big Apple om een solocarrière uit te bouwen. Haar "disco-infused pop" sloeg meteen aan en ze ging aan de slag als songleverancier van onder meer Rihanna, Kylie Minogue en Icona Pop.

In februari 2014 lanceerde de Britse pop/dancegoeroe Annie Mac haar nieuwe single 'Hideaway' van de gelijknamige EP op BBC Radio 1 en de straffe bijhorende 'single take' muziekvideo zorgde voor een mondiaal sneeuwbaleffect. Haar tweede single 'Giant In My Heart' is goed op weg om het succes van de vorige single te evenaren en ook sterproducers Diplo en Skrillex merkten het multitalent van de Canadese schone op. De vrucht van die samenwerking zien en horen we binnenkort verschijnen evenals Kiesza's debuut 'Sound of a Woman' die op 21 okober 2014 via Island Records (Universal Music Group) het levenslicht zal zien.

Haar pakkende uitgeklede versie van 'Hideaway' tijdens een Stubru-sessie net voor de zomer bevestigt de geruchten in de 'wandelgangen' van de muziekindustrie: dit wordt een grote madam!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kiesza
Datum: 
Zondag 9 november 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over