Op dinsdag 8 en woensdag 9 december staat de zesde en laatste speeldag van de poulefase van de UEFA Champions League op het programma. Morgen, op dinsdag 8 december, neemt PSV het op tegen Moskou. Een dag later, op woensdag 9 december, komt KAA Gent oog in oog te staan met Zenit St. Petersburg en kan de club doorstoten naar de volgende ronde. Tom Coninx ontvangt een speciale gast in de Ghelamco Arena: Herman Brusselmans. De loting voor de achtste finales vindt plaats in Nyon op maandag 14 december 2015.

Psv – Cska Moskou op dinsdag 8 december om 20.20

Op dinsdag 8 december staat de wedstrijd tussen PSV en CSKA Moskou op het programma. PSV is de meest Belgische Club uit Nederland. Analist Aad de Mos is er kind aan huis en het is de ex-club van commentator Marc Degryse. Net als KAA Gent is ook PSV aan een sterk parcours bezig in de Champions League en kunnen ze zich mogelijk kwalificeren voor de volgende ronde. Het moet daarvoor wel eerst in eigen stadion voorbij CSKA Moskou zien te geraken. PSV kon de afgelopen weken geen beroep doen op zijn flankaanvaller Maxime Lestienne, ex-speler van Club Brugge en Moeskroen. Lestienne verloor op korte tijd zowel zijn moeder als zijn vader, maar traint na deze donkere periode opnieuw mee met zijn ploeg. Hij zal er tegen de Russen wellicht wel bij zijn. In de studio ontvangt Tom Coninx Patrick Vervoort en Jan Boskamp. De wedstrijdcommentaar komt van Dirk Deferme en Marc Degryse.

Ook de samenvattingen van Manchester City – Borussia Mönchengladbach en alle overige wedstrijden van dinsdag 8 december komen aan bod.

Herman Brusselmans als analist bij Kaa Gent – Zenit St. Petersburg op woensdag 9 december om 20.10

Op woensdag 9 december gaat KAA Gent in eigen huis op zoek naar de overwinning en een plaatsje in de achtste finales van de UEFA Champions League. Vorige speeldag trok KAA Gent nog aan het langste eind tegen Lyon dankzij een doelpunt van Coulibaly in de absolute slotseconden van de wedstrijd. Het werd 1-2. Nu kunnen de Buffalo’s dus geschiedenis schrijven en kunnen ze zich als eerste Belgische ploeg ooit kwalificeren voor de knock-out fase van de Champions League. Anderlecht kon in het seizoen 2000-2001 wel al eens doorstoten naar de tweede groepsfase, maar geraakte toen niet in de achtste finales. KAA Gent heeft zijn lot in eigen handen en is zeker geplaatst als het thuis wint tegen Zenit St. Petersburg. Zenit St. Petersburg heeft momenteel wel het maximum van de punten. De analisten van dienst in Gent zijn Herman Brusselmans, Aad de Mos en Mario Been. “Ik kan niet anders dan zeggen dat KAA Gent gaat winnen, maar volgens mij gaan ze verliezen”, zegt Herman Brusselmans. De commentaar vanuit de Ghelamco Arena is van Peter Morren en Glen De Boeck.

Na de wedstrijd wordt er nog een overzicht gegeven van alle overige wedstrijden van de zesde speeldag met onder meer Chelsea – Porto.

Op maandag 14 december 2015 wordt de loting voor de volgende ronde van de Champions League georganiseerd in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon, Zwitserland.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over