Het 2de Belgisch Kampioenschap gsm-werpen

Op donderdag 21 juli 2011, onze nationale feestdag, organiseert JIM Mobile Red voor de tweede keer het Belgisch Kampioenschap gsm-werpen. Ook dit jaar wordt er voor de titel gestreden op het strand van Bredene.

Het concept is simpel en ongewijzigd: wie het verst werpt met zijn oud gsm-toestel mag zich een jaar lang Belgisch Kampioen gsm-werpen noemen.

Vorig jaar was die eer bij de junioren weggelegd voor Indy Kerselaers uit Essen. Hij wierp zijn gsm 62,70 m ver. Bij de mannen ging Salamber Ilragimov uit Leuven met de titel lopen (61,95 m). Elke Oosterlink (Lokeren) deed het op haar beurt het best bij de vrouwen met een afstand van 40,94 m

Wie wil deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap gsm-werpen kan zich vooraf inschrijven op www.bkgsmwerpen.be om zo zijn plaats in de werpzone tijdens het kampioenschap te verzekeren. Voor wie er niet op tijd bij is, is er de mogelijkheid om zich ter plaatse in te schrijven.

De strijd om de titel ‘Belgisch Kampioen gsm-werpen’ barst los vanaf 11.00 op het strand van Bredene. De deelnemers in de drie categorieën (jongeren (-16), dames en heren) krijgen tot 17.00 de mogelijkheid om te werpen. Nadien wagen ook enkele bekende gezichten hun kans. Zij werpen voor de titel in een heuse celebrity-wedstrijd. Sean Dhondt kwam vorig jaar als winnaar uit deze categorie met een worp van 31,28 m.

De gsm’s waarmee de deelnemers tijdens het kampioenschap werpen, worden verzameld en ecologisch verwerkt. De opbrengst van deze toestellen gaat naar Think Pink, de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België. Voor wie geen toestel ter beschikking heeft, biedt JIM Mobile Red de mogelijkheid om ter plaatse een gsm-toestel aan te kopen voor 2 euro. Ook deze opbrengst gaat naar Think Pink.

Train alvast de armspieren en tot donderdag 21 juli op het strand van Bredene!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: