In afwachting van zijn vierde album dropt Jasper Erkens (30) een nieuwe track genaamd ‘Still Waiting’ met als ondertitel ‘(like a dog)’. Een duidelijke knipoog naar zijn verleden, verwijzend naar een hit die hij 15 jaar geleden schreef op 15-jarige leeftijd.

“Het is waar, ik wacht nog steeds” zegt Erkens, “Uiteindelijk is het wachten een symbool van hoop en optimisme, ondanks dat knagelde gevoel dat er altijd iets ontbreekt.” Het nummer concludeert met een jazz solo gespeeld door cypriotische saxophonist Marios Charalampous.

De daarbijhorende videoclip is een abstracte eye-catcher, een chaotisch explosie van visuals volledig gemaakt aan de hand van artificiële intelligentie. “AI vormt een rode draad doorheen de plaat, in die zin dat ik mij afvraag hoe wij ons daartegenover moeten verhouden als individu.

Veel vragen, weinig antwoorden, maar wel oneindig interessante materie die volgens mij onze leefwereld –endus ook de kunstwereld- voorgoed zal veranderen.” Het album ‘Artificial Messiah™’ komt uit op 20 Januari 2023 en gaat gepaard met een club tour doorheen de Benelux.

Luister/download HIER.

LIVE
19/01 - ’t Onkrooid, Arendonk
30/01 - Het Depot, Leuven
01/02 - De Roma, Antwerpen
04/02 - Muziekgieterij, Maastricht
05/02 - Patronaat, Haarlem
10/02 - Mezz, Breda

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over