Dinosaur Jr. zanger/gitarist J. Mascis komt zijn ingetogen nieuw solo-album Tied to a Star voorstellen.

Dinosaur Jr. zanger/gitarist J. Mascis heeft drie jaar na 'Several Shades Of Why' een nieuw solo-album in de winkelrekken liggen: 'Tied to a Star'. Volgend jaar wordt hij vijftig, maar de leeftijd lijkt dus absoluut geen vat op zijn muzikale output te hebben.

Daar waar bij Dinosaur Jr. de versterkers volledig opengedraaid worden, gaat het er op zijn solowerk heel wat rustiger en meer ingetogen aan toe. Voornamelijk akoestische gitaar en hier en daar een paar spaarzame pianotoetsen begeleiden zijn zeer karakteristieke zangstem. Net als in 2011 komt hij zijn nieuw album ook opnieuw solo voorstellen in de TRIX Club. En dit een dikke maand nadat zijn Dinosaur Jr.-maatje Lou Barlow met Sebadoh op hetzelfde podium gestaan heeft (zie hier).

»

King Tuff bracht op de vorige releases het pakkende van powerpop samen met vuige garagerock, maar op het nieuwe album 'Black Moon Spell' gaan Kyle Thomas en de zijnen meer richting jaren '60 psychedelica. Knallen doet het echter nog steeds als vanouds. Niet zo maar een voorprogramma, deze King Tuff

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
J. Mascis & King Tuff
Datum: 
vrijdag 5 december 2014 - 19u30
Locatie: 
Trix Club, Antwerpen

Reservatie:

Meer over