EP is de debuutplaat van de Gentse belofte Ides Moon. Deze band rond muzikale duizendpoot Klaas Tomme combineert hyperhedendaagse alternative rock met een nostalgische hang naar de warme klank van het verleden. Dansbaar, maar dromerig, groovy maar melodieus. Ides Moon brengt zijn debuut uit op 500 genummerde exemplaren. Elk pakket bevat een vinylplaat, een cd en een downloadcode. Een waar collector's item, dus.

Ides Moon is de band rond zanger-toetsenist Klaas Tomme. Hij trok met gitarist Jasper Maekelberg (Yuko), bassist Sander Verstraete (Hypochristmetreefuzz) en drummer Laurens Biliet (Senne Guns, Berlaen) naar de Audioworkx-studio in Nederland. Daar namen ze in twee weken tijd de vijf nummers voor hun eerste plaat op. Ides Moon onderbouwt op EP de etherische melodieën met dwarse, desoriënterende grooves. De band koppelt energie aan rust, en verweeft schijnbaar moeiteloos complexe songstructuren door de repetitieve ritmes. Maar vooral: de muziek ademt, vibreert en laat veel ruimte voor stiltes. Spannende stiltes.

Ides Moon deed voor EP werkelijk alles zelf: van de eerste noot tot het inpakken van de platen. Het resultaat is een uniek ambachtelijk pakket dat bestaat uit een genummerde vinylplaat, een cd en een downloadcode, in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. In Berlijn ontmoette Klaas Tomme Dominique Vangilbergen die het artwork van de plaat verzorgt. Om zijn muzikale ervaring te meten aan een grootstad, woonde Tomme enkele maanden in Londen waar hij ook optrad. In de tussentijd werd de band geselecteerd als vibe van de week (Radio 1), namen ze deel aan de Nieuwe Lichting (Studio Brussel) en Humo’s Rock Rally.

Über-Gents van nature, maar kosmopolitisch van allure”

Ides Moon, genoemd naar de volle maan op de Romeinse kalender, lanceert EP en de eerste single van de plaat op zaterdag 15 maart (inderdaad, volle maan, de iden van maart). Über-Gents van nature, maar kosmopolitisch van allure, presenteert de band EP daarna op een promotietour die hen niet alleen in Belgische zalen, maar ook in Londen en Berlijn brengt. Je kan de plaat kopen op die optredens. 

EP Release Tour:

  • 19/03 Tumult Gent
  • 04/04 Qw1i On The Rocks, Lennik
  • 11/04 Ruishaven, Den Eglantier, Antwerpen
  • 16/04 Muziekodroom, Hasselt
  • 24/04 Minard, Gent
  • 30/04 Mekkergem
  • 10/05 Silver Bullet, London
  • 11/05 The Old Queens Head, London
  • 25/05 Kinky Star, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over