Vanaf maandag 26 januari 2015 brengt 2BE het vervolg van de prestigieuze Amerikaanse dramareeks Homeland. De vorige drie seizoenen bij 2BE konden rekenen op een trouw publiek van gemiddeld 219.000 kijkers en een marktaandeel van 16,7% (VVA 18-44).

Naast het vierde seizoen van Homeland, start op maandagavond 26 januari ook het vervolg van het negende seizoen van Bones om 20.35, dat erna meteen gevolgd zal worden door het tiende seizoen. Het eerste deel van het negende seizoen van Bones kon alvast rekenen op gemiddeld 277.000 kijkers en 13,6% marktaandeel (VVA 18-44).

Na de succesvolle eerste drie seizoenen van Homeland - bekroond met meerdere Golden Globes en Emmy Awards – zetten makers Alex Gansa en Howard Gordon het verhaal verder. Deze keer staat Carrie Mathison centraal. Het derde seizoen van Homeland sloot af met het beklijvende moment waarbij Carrie getuige was van het moment waarop Nicholas Brody openlijk werd opgehangen. Golden Globe en Emmy Award- winnende actrice Claire Danes kruipt in dit vierde seizoen opnieuw in de rol van Carrie.

Zes maanden verder wordt Carrie, ondertussen bevallen van haar liefdeskind met Brody, in dit vierde seizoen door de CIA gestationeerd naar Afghanistan en Pakistan. Ook Saul - opnieuw vertolkt door de Emmy Award-bekroonde Mandy Patinkin – is er in dit vierde seizoen bij en ook Carrie’s zus Maggie, die de zorg voor haar dochter op zich neemt, keert terug.

Saul probeert in dit vierde seizoen een leven buiten de CIA op te bouwen, al blijven zijn wegen kruisen met die van Carrie. Peter Quinn werkt daarentegen nog wel steeds samen met Carrie, al heeft hij het steeds moeilijker met haar werkwijze. Ook Fara Sherazi duikt in dit vierde seizoen opnieuw op: nadat ze haar diensten had bewezen aan Carrie, wordt ze ook nu weer door haar ingeschakeld.

Carrie krijgt het in Kaboel en Islamabad meteen hard te verduren en gaat de strijd aan met de fictieve talibanleider Haissam Haqqani. Haar eerste missie loopt meteen slecht af: een geplande drone-aanval lijkt in plaats van het voorziene doelwit, een trouwfeest vol onschuldige burgers geraakt te hebben. Het vormt meteen de start voor een dreigende oorlog. Carrie’s bipolariteit zorgt er tegelijkertijd voor dat ze nog steeds kwetsbaar en onvoorspelbaar kan reageren, wat haar niet ten goede bij deze internationale crisis...

Dubbelafleveringen Homeland

Aflevering 1:

Ayaan overleeft de bomaanslag op het huwelijk in Islamabad. Hij heeft een filmpje van de avond op zijn gsm staan en zijn neef vindt er niet beter op dan dat viraal te laten gaan. Het duurt niet lang of heel de wereld weet wat er is misgelopen in Pakistan.

Carrie en Quinn worden terug naar Amerika geroepen om er permanent te blijven. Carrie besluit haar zus Maggie een bezoek te brengen en belooft haar een dag lang voor haar eigen dochter te zorgen. Dat blijkt meteen veel moeilijker te zijn dan verwacht, waardoor ze dan ook zo snel mogelijk terug wil naar Pakistan, om er uit te zoeken wat er mis ging.

Aflevering 2:

Seizoen vier pikt de draad een half jaar na de tragische dood van Brody op. Carrie is intussen bevallen van hun liefdeskind. Haar dochter verblijft bij haar zus, terwijl ze zelf aangesteld wordt als hoofd van het CIA-station in Kabul en de lokale agenten begeleidt in Islamabad, Pakistan.

Quinn is mee ter plaatse in Kabul en werkt in haar team. Carrie voert meteen een eerste grote missie uit, die anders afloopt dan verwacht: een drone- aanval lijkt in plaats van het voorziene doelwit, een trouwfeest vol onschuldige burgers geraakt te hebben. Saul worstelt ondertussen met zijn nieuwe rol in de privé-sector, buiten de CIA.

Vervolg seizoen 9 en 10 van Bones

Vanaf maandag 26 januari 2015 is ook de Amerikaanse misdaadreeks Bones, ondertussen uitgegroeid tot een klassieker bij 2BE, terug. De zender brengt de vijf laatste afleveringen van het negende seizoen, om erna meteen aan te sluiten met het tiende seizoen, dat momenteel in de VS loopt. Hoofdpersonages Brennan Bones (Emily Deschanel) en Booth (David Boreanaz) spitten nog meer moordzaken uit tot op het bot in het inmiddels negende seizoen van de reeks. Zoals altijd gaan de immer volhardend, forensisch antropologe Bones en haar echtgenoot FBI-agent Booth weer tot het uiterste om geen enkele moordenaar ongestraft te laten. Het gaat vooral Booth voor de wind, die kans maakt op een promotie binnen de FBI.

Naast Emily Deschanel en David Boreanaz zijn uiteraard ook de andere vaste castleden weer van de partij. Booth laat zich nog steeds bijstaan door Lance Sweets (John Francis Daley) en Bones kan zoals altijd rekenen op haar collega’s Jack Hodgins (TJ Thyne), Angela Montenegro (Michaela Conlin) en Camille Saroyan (Tamara Taylor).

Aflevering 1

Bones en haar collega’s onderzoeken de dood van een schoolverlater van een kunsthumaniora. Haar overblijfselen troffen ze vreemd genoeg aan in een blok hout in een bos. Het team ontdekt dat het slachtoffer ziek was en meermaals cannabis gebruikte om de pijn te verzachten.

Deze ontdekking leidt hen tot de apotheek waar ze werkte en daar komen Bones en co nog veel meer te weten. Intussen keert Wendell Bray terug na zijn ziekteverlof. Hij werkt mee aan deze case en durft hierdoor beetje bij beetje meer te vertellen over zijn eigen ziekte, wat echter allesbehalve goed nieuws blijkt te zijn. Intussen bereidt Booth zich volop voor op zijn test bij de FBI.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over