Vandaag kondigde het gerenommeerde Amerikaanse vaktijdschrift The Hollywood Reporter de samenwerking aan tussen de befaamde componist Hans Zimmer en het wereldberoemde muziekfestival Tomorrowland.  Zimmer componeerde een klassieke hymne die tijdens de tiende verjaardag van het festival in première zal gaan. Het muziekstuk neemt je tien minuten lang mee op een magische reis. Alle mythische aspecten, de feeërieke sfeer maar ook het internationale karakter van Tomorrowland worden belichaamd in deze meeslepende compositie. Bekijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=xG0rJ4Xt1RM

Hans Zimmer trok met zijn symfonisch orkest naar de befaamde AIR Studio’s in London. In deze legendarische kapel zagen zijn soundtracks voor films als Inception, Pirates of the Caribbean, The Da Vinci Code en The Dark Knight het levenslicht.

Tomorrowland is a known quantity to me", zegt Hans Zimmer, "and after ten years I think they deserve something special for their anniversary. It should be culturally diverse and should somehow represent the whole world. The hymn is about bringing different cultures together. All the things that make us different are actually the things we should be celebrating."

Hans Zimmer is één van de grootste en bekendste namen uit de wereld van filmmuziek. In de afgelopen dertig jaar staat zijn handtekening onder de meest legendarische soundtracks van meer dan meer dan 100 films.  Zimmer’s werk werd bekroond met een Academy Award ®, twee Golden Globes ®, drie Grammy's ®, een American Music Award en een Tony Award ®. In 2003 ontving hij   de prestigieuze Henry Mancini Award voor Lifetime Achievement voor zijn indrukwekkende en invloedrijke oeuvre. Daarnaast kreeg hij ook zijn ster op de Hollywood Walk of Fame en dit in december 2010.  De afgelopen Jaren werkte hij mee aan Steve McQueen's 12 Years a Slave, Ron Howard's Rush, Zack Snyder's Man of Steel, History Channel mini serie The Bible.; de Christopher Nolan-gericht films Inception, The Dark Knight en The Dark Knight Rises; en Guy Ritchie's Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Aankomende titels zijn The Amazing Spider-Man 2 en Christopher Nolan's Interstellar. En in zijn lange carrière is Tomorrowland het eerste muziekfestival waarvoor hij een klassiek nummer schreef.

Deze energieke en universele hymne, maar ook de samenwerking met een Hollywood-legende als Hans Zimmer, zijn voorbeelden van hoe Tomorrowland wil verrassen met entertainment van internationaal topniveau. Het geeft ook de ambitie weer om te blijven groeien als totaalervaring over alle grenzen heen.

Dat internationale aspect is erg belangrijk, want jaarlijks komen mensen uit alle hoeken van de wereld, 214 landen om precies te zijn, samen voor deze ‘once in a lifetime’  festivalervaring. Hiermee telt Tomorrowland meer nationaliteiten dan de Olympische Spelen en kunnen we stellen dat Tomorrowland de meeste internationale bijeenkomst ter wereld is. Allen spreken ze dezelfde taal, die van de muziek en die van Tomorrowland.

Meer dan 400 artiesten vinden ook dit jaar weer hun weg naar de verschillende kleurrijke podia die zijn opgebouwd in het prachtige festivalpark in De Schorre in Boom. Drie dagen lang worden de 180.000 bezoekers ondergedompeld in een magische wereld. Een sprookjesachtig decor, een gigantische dansvallei, schitterend vuurwerk en de beste dj’s ter wereld zorgen voor een ongekende beleving.  De tiende verjaardag van Tomorrowland wordt dubbel gevierd : op 18-20 juli én 25-27 juli. 

Wat startte in 2005 als een eendagsfestival, kreeg in 2013 al een eerste buitenlandse editie: TomorrowWorld in Chattahoochee Hills (Atlanta, Georgia). 140.000 bezoekers vonden de weg naar het magische domein in de Verenigde Staten. Het van oorsprong Belgische festival maakt The American Dream dit jaar opnieuw waar, want tijdens het laatste weekend van september 2014 wordt het festival er voor de tweede keer georganiseerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tomorrowland
Datum: 
18-20 juli én 25-27 juli 2014
Locatie: 
De Schorre, Boom

Reservatie:

Meer over