Het vierdaagse gratis Sfinks Mixed festival in Boechout brengt, naast muziek van over de hele wereld en dichtbij, ook dit jaar weer een boeiend kinderprogramma. Deze keer is het aanbod voor kinderen en hun ouders nog groter met Vroink, Amigos, De Piepkes en Radio Oorwoud die al swingend elke festivaldag openen in de concerttent. Ook in de Kidz Village valt er weer heel wat te beleven, met het Kidz Podium, de Kidz Ateliers en Kidz Dance. Sfinks Mixed is het ideale festival voor families om samen van te genieten en vindt plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 juli.

Naar goede gewoonte voorziet Sfinks ook dit jaar een boeiend aanbod voor kinderen. Nieuw zijn de swingende optredens voor kinderen en hun ouders in de concerttent aan het begin van elke festivaldag. Ze kunnen er samen dansen en meezingen met de mooiste, grappigste en gekste liedjes van Vroink, Amigos, De Piepkes en Radio Oorwoud.

In de Kidz Village krijgen kinderen hun eigen festival. Op het Kidz Podium zijn er optredens van Braziliaanse capoeira door Filhos de Bimba, buikdans door Sarah Chebaro en Indonesische verhalen door Lupa Javanaise. Bij de Kidz Ateliers kunnen kinderen hun gezicht laten grimeren, hun handen beschilderen met henna of knutselen rond het thema Indonesië samen met Lupa Javanaise. Voor kinderen die graag dansen zijn er de Kidz Dance acts met capoeira door Filhos de Bimba, breakdance door Team Shmetta Crew en buikdans door Sarah Chebaro.

Verder kunnen kinderen in de Kidz Village er op los springen in de luchtsculpturen en reuzengrote instrumenten bouwen van gerecycleerd materiaal. Wie het even wat rustiger wilt houden, kan gaan luisteren naar de meest spannende verhalen. In de gezellige babybar kunnen moeders zich even terugtrekken met de allerkleinsten.

Ook het randprogramma van Sfinks Mixed kan families ongetwijfeld bekoren. Op de festivalweide komen bezoekers de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten zoals de Castellers Jove de Barcelona tegen (families die torens bouwen van mensen, waaronder ook kinderen) en dit jaar ook de waterbar van Aksident. Op de kleurrijke wereldmarkt zijn spulletjes vanuit alle hoeken van de wereld te vinden en info van humanitaire organisaties over hun projecten verspreid over de wereld. In de Praatbarak vertellen artiesten van op Sfinks Mixed spannende verhalen over hun land, cultuur en leven.

Meer Sfinks

Sfinks Mixed is deze zomer toe aan zijn 39ste editie. Het gratis vierdaagse festival staat gekend voor zijn eigenzinnig en avontuurlijk muzikaal aanbod en feestelijk randprogramma waarmee het bruggen naar andere culturen slaat.

Op Sfinks Mixed staan er artiesten van over de hele wereld en dichtbij, verspreid over vier podia. In de CONCERTTENT is dans verzekerd en in de CLUBTENT heerst er een intieme luistersfeer. Daarnaast zijn er maar liefst twee DJ podia: de ANDERLAND waar DJ’s beats en tropische bassen mixen tot onvergetelijke feestjes en THE URBAN MAD waar de beste urban sounds van het moment te horen zijn.

Met een eerdere aankondiging van namen als Leki (België/Congo), Tinariwen (Mali), Flip Kowlier (België), Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba (Mali), Halve Neuro ft. Slongs Dievanongs (België) en Orquesta Aragón (Cuba), is de toon alvast gezet voor wederom een programmatie waarin iedereen zijn gading kan vinden. Zie http://bit.ly/1jJAafN voor meer informatie over de eerste artiesten.

Extra inzet gaat dit jaar naar o.a. het kinderprogramma, de beleving van feest en dans en duurzaamheid door een uitgekiend afvalbeleid. Na een geslaagde eerste gratis editie vorig jaar, is het festival ook in 2014 gratis.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sfinks Mixed
Datum: 
24, 25, 26, 27 juli 2014
Locatie: 
Boechout

Reservatie:

Meer over