Catchy, meezingbare melodieën, song-gebaseerde indiepop en een serieuze dosis werkethos: dat is het succesrecept van GET OFF MY SHOES. Dit Belgische vijftal verweeft moeiteloos invloeden van bands als Bloc Party, Weezer en Foals met hun eigen kijk op popmuziek, samengebald in de perfecte soundtrack bij het vallen van de bladeren en het korten van de dagen.

Get Off My Shoes is het geesteskind van zanger en songschrijver Jonas Meukens, wiens broer Niels Meukens op dit moment al hoge ogen gooit met Warhola en Double Veterans. Sinds de zomer van 2009 groeide Get Off My Shoes uit tot een liveband met een stevige reputatie, die ze op elk van hun pakweg 150 clubshows in België en daarbuiten weer bevestigden. Daarbij verzorgde het vijftal meermaals het voorprogramma van bekende artiesten als Mintzkov, The Get Up Kids en The Subways.

Off with our heads

In 2012 werd die goede reputatie nog versterkt op de EP Let’s Not Rush Out And Tell The World. Zowel de alternatieve media als de fans waren laaiend enthousiast over deze eerste release. De voorbije twee jaar bleef Get Off My Shoes schaven aan hun stiel, waarbij songschrijven en optreden als elkaars katalysator dienden op weg naar een nieuwe release op een nog hoger niveau.

In de veelbelovende jonge producer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Amongster, Jef Neve) vond de band de perfecte gids naar een ambitieuze plaat, die het beste van de huidige internationale indiepop-scene combineert met de herkenbare eigenheid van Belgische rockbands. Ook Laura Huysmans (Dez Mona) werd gerecruteerd om backings te verzorgen op verscheidene songs.

Het resultaat van al dat harde werk is het debuutalbum OFF WITH OUR HEADS: tien uiteenlopende nummers die samen het adagium van het geheel en de som der delen nog maar eens bekrachtigen.

Release & single

OFF WITH OUR HEADS heeft voor elke muziekliefhebber wel iets te bieden: van snelle indie (Like Fragments From A Comic) over stevige alt-rock (Weathervanes) en lang uitgesponnen popsongs die Death Cab For Cutie vergat te schrijven (Waves Pt. II) tot zachte, haast zalvende nummers (Daggers).

Die variatie en de kwaliteit van zowel de songs als de productie bracht het album op de radar van Evil Penguin Records (Guido Belcanto, Jonas Winterland, Undefined …), dat Off With Our Heads deze week op 10 november uitbrengt. De energieke single LIKE FRAGMENTS FROM A COMIC werd eerder al vooruitgeschoven als smaakmaker. De honger naar meer, die volgt vanzelf.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over