Gent Jazz Festival gaat vandaag eindelijk van start.!

Al maanden bereidt een kernteam het festival voor, al weken is een uitgebreide groep vrijwilligers aan de slag om het festival daadwerkelijk op te bouwen. De concerttenten, het festivalterrein, de verschillende kraampjes, het uitgebreide en lekkere drank- en eetaanbod. Het werd allemaal in gereedheid gebracht om u op de best mogelijke manier te ontvangen.

En nu is het dus eindelijk zover! Muzikanten uit alle windstreken strijken de komende dagen neer op de prachtige Bijlokesite om er het beste van zichzelf te geven.

Zeven dagen met het beste van wat de jazz en andere muziekgenres van vandaag en morgen te bieden hebben, zeven dagen met kleppers als Tony Bennett & Lady Gaga, Bill Laswell, Abdullah Ibrahim, Van Morrison, Gregory Porter, Zaz, Rodrigo Y Gabriela, 7 dagen met jong talent als STUFF., Keenroh XL (zie ook Jong Jazztalent Gent), Snarky Puppy, Bony King, Flying Horseman, kortom, 7 dagen met fantastische concerten, muzikale ontdekkingen en vaste waarden van formaat.

Alle namen hier opsommen, zou ons te ver leiden maar we zijn er zeker van dat er voor elk van u muzikaal heel wat te beleven valt op Gent Jazz Festival 2015.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: