European Philharmonia is een nieuw orkest. De bedoeling van de oprichters is klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Het is de visie van dirigent Walter Proost om juist die muziek te brengen die de mensen graag willen horen. Door het vertolken van cross-over projecten vindt een nieuw publiek opnieuw de weg naar de klassieke concertzalen.

Onnodig om u Queen en The Beatles, 2 absolute iconen van de popmuziek, voor te stellen. Deze productie werd met enorm succes al gespeeld, o.a. door het Royal Philharmonic Orchestra van Londen.De allergrootste nummers van deze legendarische groepen werden tot een symfonische suite bewerkt. De toevoeging van het groot koor is een absolute meerwaarde!

Dit unieke programma gaat in première op 13 maart in Bozar Brussel. Dirigent Walter Proost is zeer enthousiast: "Het is de eerste keer dat we met European Philharmonia in Bozar kunnen spelen. Het is een iconische zaal en we zien hier enorm naar uit."

De voorstelling is te zien op 13 maart in Bozar, op 17 maart in CC Nova in Wetteren, op 28 maart in NTGent en op 30 mei in Elckerlyc Antwerpen. Het koorwerk van deze voorstelling wordt vertolkt door het groot koor van MUDA, het Atheneum voor podiumkunsten, Gent. Tickets verkrijgbaar via www.sherpa.be en op 070 25 20 20.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: