De geniaal komische Conan O’Brien dook op uit een bak met zowat 2300 kilo popcorn in vuur en vlam voor de start van een memorabele 2014 “MTV Movie Awards” waarin het wereldrecord voor het grootste aantal cameo’s van celebs in één show werd verbroken. Op kundige wijze dropte Conan 50 van de grootste en meest bekende namen uit de popcultuur, zoals Taylor Swift, Sir Anthony Hopkins, de cast van “The Big Bang Theory,” Adam Sandler, Katy Perry, Andy Samberg, Jack White, Ashton Kutcher, Martin Scorsese, Demi Moore, Emma Watson, Russell Crowe, Paul Rudd, Jessica Alba, Lupita Nyong’o en Skrillex. De ceremonie werd live uitgezonden vanuit het Nokia Theatre in L.A. Er werd eer gebracht aan populaire films met comedy, actie, muziek en natuurlijk de supersterren uit Hollywood.

“The Hunger Games: Catching Fire” haalde het meeste gouden popcorns binnen, met Josh Hutcherson voor “Best Male Performance,” Jennifer Lawrence voor “Best Female Performance” en Johnny Depp mocht de sterrencast de fel gegeerde “Movie of the Year”-award bezorgen. De acteurs van “Entourage” kwamen voor het eerst op het podium samen om acteur en producer Mark Wahlberg een “Generation Award” te overhandigen voor zijn uitgebreide en gevarieerde carrière in de film- en televisiesector. De leading man par excellence Channing Tatum won de derde jaarlijkse “Trailblazer Award.” Jordana Brewster eerde Paul Walker met een gevoelige, persoonlijke speech waarin een gefilmd overzicht van zijn carrière was opgenomen. Zac Effron won de “Best Shirtless”-award waarop Rita Ora helped hem hielp om de wereld te tonen waarom hij deze prijs terecht had gekregen. Conan combineerde twee van de meest populaire categorieën door de eerste “best kissing fight” te lanceren met Will Arnett. Later wonnen Orlando Bloom en Evangeline Lilly de “Best Fight” voor “The Hobbit: The Desolation of Smaug.” De award voor “Best Kiss” ging naar het trio Emma Roberts, Jennifer Aniston en Will Poulter voor “We’re the Millers” terwijl presentatoren Zac Efron, Seth Rogen en Dave Franco hun eigen kuswedstrijd organiseerden met twee vrouwen uit het publiek en ook de mama van Seth Rogen. Shailene Woodley won de eerste “Favorite Character”-award ooit, waarvoor de kijkers mochten stemmen, voor haar rol in “Divergent.”

Tijdens de avond waren ook tal van onvergetelijke muzikale intermezzo’s voorzien. De met een Grammy® Award en diverse platinaplaten bekroonde supersterren Eminem en Rihanna kwamen opnieuw samen voor een emotioneel beladen eerste live-versie van hun tophit “The Monster.” Het duo werd daarbij ondersteund door een volledige band en een decor dat zo uit een nachtmerrie leek te komen. Ze werden beloond met een staande ovatie voor een explosief optreden dat donkere en surrealistische beelden combineerde met rauwe emoties. Ellie Goulding en Zedd kwamen recht van het podium van Coachella en wekten de soundtrack van Divergent tot leven. Goulding bracht een hele pure versie van haar nieuwe hitsingle "Beating Heart" met Zedd aan de piano. Daarna trok de DJ naar de draaitafel voor een energieke uitvoering van "Find You" samen met Matthew Koma en Miriam Bryant. Omgeven door een legertje gemaskerde fans brachten de MTV Artists to Watch twenty one pilots een doordringende en introspectieve versie van hun nieuwe single “Car Radio,” met een indrukwekkend hoogtepunt

En de winaars van de MTV Movie Awards 2014 zijn:

  • Movie Of The Year: The Hunger Games: Catching Fire (Lionsgate)
  • Best Female Performance: Jennifer Lawrence – The Hunger Games: Catching Fire (Lionsgate)
  • Best Male Performance Josh Hutcherson – The Hunger Games: Catching Fire (Lionsgate)
  • Breakthrough Performance: Will Poulter – We’re the Millers (New Line Cinema)
  • Best Kiss: Emma Roberts, Jennifer Aniston and Will Poulter – We’re the Millers (New Line Cinema)
  • Best Fight: The Hobbit: The Desolation of Smaug (Warner Bros. Pictures) – Orlando Bloom and Evangeline Lilly vs. Orcs
  • Best Comedic Performance: Jonah Hill – The Wolf of Wall Street (Paramount Pictures)
  • Best Scared-as-s**t Performance: Brad Pitt – World War Z (Paramount Pictures)
  • Best On-screen Duo: Vin Diesel and Paul Walker – Fast & Furious 6 (Universal Pictures)
  • Best Shirtless Performance: Zac Efron – That Awkward Moment (Focus Features)
  • #wtf Moment: Leonardo DiCaprio – The Wolf of Wall Street (Paramount Pictures) - Leonardo DiCaprio's iconic portrayal of excessive Wall Street player Jordan Belfort takes a turn for the insane when he takes his Lamborghini for a spin.
  • Best Villain: Mila Kunis  – Oz The Great and Powerful (Walt Disney Studios Motion Pictures)
  • Best On-screen Transformation: Jared Leto – Dallas Buyers Club (Focus Features)
  • Favorite Character: Shailene Woodley – Divergent (Summit Entertainment)
  • Best Musical Moment: Backstreet Boys, Jay Baruchel, Seth Rogen and Craig Robinson – This is the End (Columbia Pictures) - Spoiler alert! Backstreet Boys reunite in heaven to perform "Everybody" with signature boy band moves and flair for this unforgettable apocalyptic ending.
  • Best Cameo Performance: Rihanna – This is the End (Columbia Pictures)
  • Best Hero: Henry Cavill as Clark Kent – Man of Steel (Warner Bros. Pictures)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: