Eléonor is zangeres Elly Aerden. Ze zocht Latijnse teksten over liefde, geluk, hoogmoed en melancholie. Die eeuwenoude teksten zette ze op muziek: een melodieuze maar ingetogen mix van fado, pop, chanson en jazz. Daardoor klinkt het Latijn niet als een dode taal, maar levend, modern… Je zou zweren dat de teksten vandaag zijn geschreven. Je krijgt een heerlijk gevoel van tijdloosheid bij het beluisteren van Eléonor. Eléonor nestelt zich in je hoofd. Doet je alle geraas vergeten. Ze balsemt je pijn.

Elly Aerden speelt piano als de avond valt en creëert dan haar eigen melodieën. Ze volgde een klassieke zangopleiding aan de muziekacademie van Turnhout bij Elisabeth Hermans, waar ze haar graad beëindigde met grootste onderscheiding. Tijdens de wedstrijd 'zang met orgelbegeleiding' (2002), die werd uitgeschreven door de Vlaamse orgeldagen in Gent, behaalde ze een eerste prijs.

Ze maakte muziek voor enkele schoolspektakels en werkte als zangeres mee aan muziektheaterstukken. Vanuit haar interesse voor folk en volksmuziek volgde ze stages in binnen- en buitenland. Sinds 2005 is ze zelf docent zang tijdens de grote zomerstage voor volksmuziek in Gooik (Muziekmozaïek) en geeft ze les (folkzang) aan de muziekacademie van St. Niklaas, Herentals en Lebbeke. Ze werkte eerder meer aan projecten als Bodixel, Mairan, Amorroma, Folklove Orchestra,…

'Erros' werd geproduced door Jo Francken (producer van ondermeer Bart Peeters, Milow, Kommil Foo, Dez Mona, Sir Yes Sir, Monza) en komt uit op 22 september bij Music & Words.

Eléonor stelt 'Erros' live voor op 16 september op een unieke locatie: Kasteel van Saffelberg, Gooik.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over