In 2015 zou Lennaert Nijgh 75 jaar worden.

De beroemde tekstschrijver van o.a. Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina De Jong, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Ellie Nieman en Rob de Nijs laat een uniek en indrukwekkend repertoire na, dat zonder enige twijfel tot het beste van het Nederlandstalige lied gerekend mag worden.

Onder impuls van Astrid Nijgh, Lennaerts eerste vrouw, zal dit heerlijke repertoire alle eer aangedaan worden door vier dames, voor deze voorstelling omgedoopt tot Nijghse vrouwen.

De vier Nijghse vrouwen, Astrid Nijgh, Riet Muylaert, Lies Lefever en Amaryllis Temmerman nemen u mee op een herkenbare maar verrassende ontdekkingsreis doorheen liedjes als 'Meneer de President' , 'Testament' , 'Meisje van 16', 'Ik doe wat ik doe' , 'Pastorale' en zo vele andere pareltjes.

Nijghse vrouwen zal u ontroeren, meeslepen, doen dromen en laten lachen, misschien huilen zelfs, en dat alles is precies wat Lennaert Nijgh met zijn teksten voor ogen had.

Première Nijghse vrouwen op 29 januari 2015

Op donderdagavond 29 januari 2015, exact op de verjaardag van Lennaert Nijgh, vindt de première plaats van deze voorstelling en dit in het prachtige kader van Amuz , Augustinus Muziekcentrum, in de Kammenstraat . De eerste noten worden gespeeld en gezongen om 20.00u . Kaarten voor deze première kan u bestellen op www.amuz.be , op tickets@amuz.be en op 03/292 36 80

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Eerbetoon aan Lennaert Nijgh
Datum: 
Donderdag 29 januari 2015
Locatie: 
Amuz, Antwerpen

Reservatie:

Meer over