Christmas With Nick & Simon

Het wordt een warme Kerst dit jaar, want op Eén kan je op zaterdag 28 december om 15u25 kijken naar de unieke kerstspecial ‘Christmas With Nick & Simon’. De wereldvermaarde Wisseloord Studio’s in Hilversum baadden in de kerstsfeer en werden muzikaal ingepalmd door Guido’s Orchestra (bekend van o.a. Symphonica In Rosso). Nick & Simon brengen de mooiste kerstsongs en zingen ook unieke duetten met internationale topzangeres Katie Melua en de Kempense Barbara Dex.

‘Christmas With Nick & Simon’ is de titel van het meest prestigieuze muziekproject dat Nick & Simon tot nu toe muzikaal hebben gerealiseerd. Samen met het voltallige symfonische ‘Guido’s Orchestra’ – aangevuld met extra strijkers en blazers – hebben Nick & Simon een unieke kerstcd opgenomen die bestaat uit een aantal evergreens in een nieuw jasje, aangevuld met enkele originele, zelfgeschreven kerstliedjes. Op ‘Vrolijk Kerstfeest’ en de kerstversie van ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ na, zijn alle liedjes op het kerstalbum Engelstalig.

Vier jaar geleden hebben we in de kerstperiode ‘Santa’s Party’ uitgebracht, een op en top kerstsong die het bijzonder goed gedaan heeft in Nederland en in Vlaanderen. Toen is bij ons al het idee opgekomen om ooit eens een volledige kerstcd op te gaan nemen. We zijn blij dat we nu die kans hebben gekregen en dat we met alles erop en eraan een top cd hebben kunnen maken waar we onze muzikale ziel hebben kunnen inleggen. We hebben bovendien ook de kans gekregen om een heuse kerstspecial op te nemen bij dit album en die ziet er heel bijzonder uit,” zegt Nick enthousiast.

Internationaal

Zowel op het album maar ook in de tv special van ‘Christmas With Nick & Simon’ zullen er twee zangeressen hun opwachting maken. Nick zingt ‘Baby, It’s Cold Outside’ samen met de internationale topzangeres Katie Meluawereldwijd goed voor meer dan 11 miljoen verkochte cd’s. Simon heeft op zijn beurt dan weer Barbara Dex kunnen strikken voor het wondermooie ‘Christmas In Our Hearts’, een origineel, nieuw kerstliedje dat geschreven is door Sandra Van Nieuwland, Jaap Kwakman (3JS) en Simon zelf. Ik ben heel blij dat Barbara Dex enthousiast reageerde toen ik haar de vraag stelde of ze het zag zitten om samen een kerstduet op te nemen. Ik kende Barbara vooraf niet persoonlijk, maar ik was wel geïnformeerd over haar muzikale kwaliteiten. Barbara is niet alleen een fijne artieste, ze kan ook bijzonder goed zingen. Het is leuk om te horen hoe onze stemmen blenden,” aldus Simon.

Succesvol

‘Christmas With Nick & Simon’ is de zoveelste succesvolle stap die Nick & Simon zetten in hun nu al indrukwekkende muzikale carrière. Sinds de twee vrienden besloten om in 2006 als muzikaal duo door het leven te gaan, is het succes in razendsnel tempo gevolgd. Hun eerste gemeenschappelijke singles ‘Steeds Weer’ en ‘De Soldaat’ werden op luid applaus en enthousiasme onthaald in Nederland en Vlaanderen. Nick & Simon brachten de voorbije zeven jaar 5 Nederlandstalige studio-albums uit die allemaal waren zijn voor goud, platina en veelvouden ervan. Nick & Simon kunnen in Vlaanderen rekenen op een sterke fanbasis. Hun recentste Nederlandstalige cd ‘Sterker’ was niet alleen goed voor een top 10 notering in de Ultratop Album 50, ook heel wat nummers en clips vonden vlot hun weg op radio, tv en in de media. Nick & Simon stonden al in een uitverkochte Capitole (Gent), Elisabethzaal (Antwerpen) en Ethias Theater (Hasselt). Ze gaven ook al geslaagde concerten in een bomvolle Lotto en Ethias Arena. Het Vlaamse publiek gaf hen begin dit jaar nog een anna award in de categorie ‘Beste Nederlandstalige exportproduct’.

Op zondag 21 september 2014 staan Nick & Simon met hun band in de Lotto Arena voor een groot liveconcert. Tickets kan je nu al reserveren via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (max €0,30/min).

Het tijdloze album ‘Christmas With Nick & Simon’ is fysiek en digitaal te koop in België, en is verschenen via CNR Records / Vlaamse Sterren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: