In een nieuwe week van Komen Eten geven Anita, Torsten, Stef en Hilde het beste van zichzelf in de keuken en daarbuiten. Ze proberen hun gasten in de watten te leggen en halen daarvoor alles uit de kast. Een menukaart vermomd als videoclip, erotische pistache, een extra zintuig en een 007-dessert worden ingezet in de strijd. En op vrijdag mogen ze alle vier op bezoek bij Piet 'Smakelijk!' Huysentruyt.

Anita uit Muizen

De 44-jarige Anita is operatiezaalverpleegkundige in een ziekenhuis. Ze is het dus gewoon om erg gestructureerd en precies te werken. En dat is ook exact hoe ze te werk gaat in haar keuken. De grootste trots van Anita is haar moestuin. Daarin werken is niet enkel ontspannend, maar het zorgt er voor dat Anita altijd verse ingrediënten kan gebruiken in haar gerechten. Totaal in lijn met haar groene vingers, presenteert Anita de menukaart in de vorm van een serre. Op die menukaart staat te lezen dat er pistache in het hoofdgerecht zit en dat laat om de een of andere reden de fantasie van een van haar gasten op hol slaan. Anita woont samen met haar vriend en haar “pluszoon”, want dat klinkt volgens haar toch een pak minder negatief dan stiefzoon. Anita heeft niet echt een bepaalde voorkeur voor haar gasten, maar “er mag gerust een homo bij zijn, want dat zijn meestal toffe mensen”. De stoelen aan Anita’s tafel rollen alvast op wieltjes, nu nog hopen dat de avond daar ook op loopt.

Torsten uit Gierle

Torsten is 38 jaar, baat een horecazaak uit en is een geboren entertainer. Hij is schlagerzanger en acteur en toont die twee passies bij de voorstelling van zijn menu. Geen klassieke menukaart bij Torsten, maar een echte videoclip waarin hij voor- en hoofdgerecht bezingt. Torsten ontmoette in zijn leven al een hele hoop bekende landgenoten. Een fotokader met hem en “ons Barbara Dex, ons Lisa Del Bo en onze Christoff” levert daar het bewijs van. Torsten krijgt qua aankleding hulp van zijn familie, want het tafellaken is van zijn moeder en de schort die hij draagt bij het koken van zijn grootmoeder. Voor Komen Eten-gaste Anita is het geen verrassing dat Torsten veel roze gebruikt in zijn tafeldekking, want zij weet dat hij “roze getint en roze gezind” is. Bij de ontvangst van zijn gasten, draagt Torsten een koppel borsten en dat speelt helemaal in de kaart van gast Stef, die een liefhebber blijkt te zijn. Als klap op de vuurpijl voorziet Torsten een gastzanger, om nog wat extra pi(g)ment aan de avond toe te voegen.

Stef uit Wuustwezel

Dierenverzorger Stef (48) is kok in Planckendael. Niet voor mensen, wel voor de dieren die er wonen. Stef is op kookgebied strenger voor de dieren in de dierentuin dan thuis. Hij doet niet mee aan Komen Eten om te winnen, wel voor het avontuur. De klok in Stefs huis slaat altijd iets voor half drie, want “de nacht is dan geleefd en de ochtendstond komt er aan”. Stef bezit naast de vijf klassieke zintuigen ook nog een zesde. Soms doet hij daar iets mee, soms ook niet. Het gebeurt zelfs dat hij er mensen mee kan helpen. Stef krijgt niet enkel hulp van zijn extra zintuig, maar ook van een vertrouwenspersoon. Esna is de naam, en het betreft hier een opgezette oehoe. De Nederlandse vriendin van Stef zorgt voor een extra hulplijn en voor de bloemen om het geheel wat op te vrolijken. Haar Nederlandse invloed laat zich ook voelen in Stefs menu, want hij kiest voor Nederlandse ‘saucijzen’, die zijn immers beter dan de Belgische variant volgens hem. De vraag is of zijn gasten dat ook vinden.

Hilde uit Sint-Niklaas

Hilde (54) weet hoe ze deze Komen Eten-week kan winnen, want haar man Walter is zelf immers een voormalige winnaar van de bekende kookwedstrijd. Walter heeft één gouden tip voor Hilde: “Blijf vooral jezelf”. Niet enkel van manlief krijgt Hilde raad, maar ongetwijfeld ook van de leden van de dameskookclub De Hete Pan, waar ze zelf ook lid van is. Hilde hoopt op een groot feest en zet de avond met stijl in door het menu te presenteren in een bloemstukje. Haar dessert moet de grote apotheose worden, want dat heeft ze ontdekt dankzij de kookzender njam! en blijkt bovendien het lievelingsdessert van Roger Moore. Na Sean Connery, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig toch nog altijd de beste 007. Het dessert wordt inclusief chocoladen pistool geserveerd. Als geschenkje en klap op het vuurpistool heeft Hilde nog een chocoladen luchtballon in petto.

Komen Eten, van maandag 20 oktober tot donderdag 23 oktober, om 20u15 en en Chez Piet, vrijdag 24 oktober om 19u50 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over