den gaat verscholen onder het bladerdek in de vredige noordwesthoek van Down The Rabbit Hole. In dit groene paradijsje ben je samen heel even alleen op de wereld met culinaire hoogstandjes en exclusieve wijnen, perfect gepaird met klassieke, akoestische en elektriserende livemuziek op ontdekpodium Bossa Nova. En dat is in de late avond en nacht ook het adres voor ‘A Divine Comedy’ van muziektheatergezelschap Orkater: een zeven uur durende theatertrip naar het hiernamaals, featuring o.a. De Dansers, Stephanie Louwrier, Club Gewalt en Zinzi & Evertjan en de beste Orkatercollectieven aller tijden. Gloria in excelsis Rabbit.

  • Antony Szmierek: Met sublieme, fel doorbijtende spoken word en straatpoëzie op soepele basslines en toetsen vult deze Brit het gat dat Mike Skinner een paar jaar terug achterliet.
  • CMAT: Een zeer aangename mix van country, folk en pop uit Dublin, gecomplimenteerd door een niet te versmaden stem-met-snik.
  • Florence Adooni: De koningin van frafra-gospel versmelt jazzy highlife met de soul van de noordelijke savanne en laat je de zonnestralen van tropisch Ghana voelen.
  • Jitwam: Dit muzikale wonder verpakt zijn maatschappijkritische visie in een positieve, swingende jazzfunktrip, vol heerlijke basloopjes, tropisch slagwerk en andere dansbare verwennerij.
  • Katy Gregson-MacLeod: Een stem uit duizenden en haar trouwe zwarte en witte toetsen, meer heeft deze begenadigde Schotse singer/songwriter niet nodig. Een show als een compleet wellnesscentrum voor je drukke brein: behaaglijk, liefdevol en helend.
  • Lander & Adriaan: Dit virtuoze Belgische duo van een monsterdrummer en een synth-wizard verlegt de grenzen van een geniaal avondje dansen met slicke clubbangers en 90s-undergrounddance in een cuckoo-crazy crash-up tjokvol samples en jazzritmes.
  • Roufaida: Vintage cassettesamples, een werelds instrumentarium en de gave om deze en meer elementen tot een boeiend verhaal te smeden; deze Rotterdamse singer/songwriter vertelt, bezweert en betovert.
  • Bernadeta Astari & Kanako Inoue: Opera, muziektheater, Mozart, The Beatles en Indonesische traditionals; de gloedvolle sopraan Astari kan het allemaal aan, zeker als ze wordt geflankeerd door de bezielde pianiste en kamermuziekexpert Inoue.
  • Dudok Quartet Amsterdam: Alles wat deze vier snarenrakers op cello, viola en twee violen in hun vingers krijgen, spat in een intense vonkenregen van de partituur. Laat je horen, Bossa Nova.
  • James Oesi & Djuwa Mroivili: Contrabassolist Oesi en pianiste Mroivili zetten Dvořák, Brahms en Gerswhin in een verrassend ander licht met Afro-Amerikaanse traditionals en klassieke werken van componisten van kleur uit dezelfde tijd.
  • Maat Saxophone Quartet: Klassieke muziek saai en stoffig? Dit Nederlands/Portugese ensemble blaast dat cliché met orkaankracht uit je hoofd.
  • Merel Vercammen Trio + Maya Fridman + Ties Mellema: Klassiek violiste Vercammen, saxofonist Mellema en celliste Fridman verheffen improvisatie gepassioneerd tot absolute kunst in hun magische collabs.
  • Slagwerk Den Haag: ‘Glass Interludes’: Dit vijfkoppige ensemble zoekt de uiterste randjes van de geluidsbarrière op in een project rond het minimal music-genie Philip Glass. Pas op: explosiegevaar.

A Divine Comedy: Orkater & Invites
Tijdens ‘A Divine Comedy’ neemt muziektheatergezelschap Orkater drie avonden en nachten de stage van Bossa Nova over. In een zeven uur durende trip wordt er gedanst, gebeat, gebeukt, gezweet, gezongen, gebloed en geadoreerd. ‘A Divine Comedy’ is een reis die verdergaat naar het hiernamaals. Zoek elkaar op, houd elkaar vast, laat je stem horen en dompel je onder. Met o.a. De Dansers, Stephanie Louwrier, Club Gewalt en Zinzi & Evertjan.

Bekijk hier het nieuwe blokkenschema. Lees alle uitgebreide info over het programma tot nu toe op downtherabbithole.nl en kom alvast in de stemming met de DTRH23 Spotify-playlist.

BLIJF OP DE HOOGTE
Volg Down The Rabbit Hole op Instagram, Facebook en Twitter zodat je zeker weet dat je niets mist. En laat vooral je vrienden weten dat je erbij bent door je aan te melden voor het Facebook-event.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: