“Zowel Sandra Verdonck, Seppe als Preeti hebben in de zuurstofkamer gelegen en de CO is wel degelijk uit hun lichaam. Maar zij zijn daarmee nog niet uit de gevarenzone. Door de vergiftiging is een coma opgetreden. Ze worden momenteel beademd.” – dokter Denuwelaere (Pieter Genard)

Gemiddeld 826.021 kijkers (632.879 live+5 en 193.142 bij de eenmalige rerun op 08/04) waren in de eerste aflevering van Deadline 25/5 getuige van het CO-ongeluk in basisschool De Vlieger. Een ongeluk met dramatische gevolgen, want 2 kinderen lieten het leven en het zoontje van Marianne Smidt (Charlotte Vandermeersch), zijn vriendinnetje Preeti (Noa Sunderji) en hun juf Sandra (Inge Paulussen) vechten nog voor hun leven.

In de tweede aflevering van Deadline 25/5 op donderdag 10 april, trekt Lieven Koninckx (Warre Borgmans) ten strijde. Als voorzitter van de districtsraad van Borgerhout houdt hij een persconferentie waarop hij aankaart dat het schrijnende ongeluk in het verouderde gebouw van de basisschool voorkomen had kunnen worden als het stadsbestuur naar hem geluisterd had. Burgemeester Coenen (Peter Van den Begin) schuift de verantwoordelijkheid echter door naar minister-president Vermaelen (Koen De Bouw) die geweigerd zou hebben extra middelen toe te kennen. Met de verkiezingen in het vooruitzicht betekent het CO-ongeluk geen cadeau voor beide politici. Coenen wordt zelfs met de dood bedreigd maar denkt vooralsnog niet aan extra bewaking.

Maar was deze ramp wel een ongeluk? Niet alleen werd er ingebroken in de school van Seppe, ook doet Marianne een ontdekking die dat de zaken in een heel ander daglicht zou kunnen plaatsen. Sandra’s man Ben (Peter Thyssen) denkt immers dat hij de oorzaak van de CO-ramp kent…

Terwijl de redactie van Gazet van Antwerpen op volle toeren draait om het nieuws en de politieke perikelen te verslagen, ontdekt Theo (Marc Lauwrys) dat hoofdredacteur Lex (Dirk Van Dijck) binnenkort opstapt.

Deadline 25/5 vanavond om 21.45 uur bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over