Hij is de Eros Ramazotti van Alkmaar, half mens, half hitmachine. Nadat Nicole en Hugo de voorbije week 858.000 Vlamingen bekoorden - goed voor de best scorende aflevering ooit en een marktaandeel van 31,5 % op VVA 18-54 - zitten de kijkers op dinsdag 30 september 2014 bij Lang Leve opnieuw goed voor een stukje muziekgeschiedenis in de vorm van Marco Borsato.

Hoe vertelt host Jonas Van Geel de zanger dat dromen geen bedrog zijn? Dat rood vandaag de kleur is en dat afscheid nemen niet bestaat? Met welke stad heeft de populaire Nederlander met Italiaanse roots hier een band opgebouwd en waarom? Hoe klinkt zijn Vlaams? Wat deed hij met Tanja Dexters? Waar was zijn eerste keer? Wat heeft hij met een vleugelmoer? Hoe ver gaat zijn liefde voor Italië? En wat deed hij altijd in de bruidswinkel van z’n moeder?

Jonas Van Geel ging praten met mensen die Marco door en door kennen en is heel wat te weten gekomen. “Daar was ik al bang voor”, klonk het vanuit de Lang Leve-troon. Jonas - die Borsato zelf imiteert - neemt een duik in het leven van de man die voor bakker studeerde, kok wou worden, maar doorbrak als de winnaar van de Soundmixshow in 1990.

Borsato is openhartig over zijn gezondheid, het faillissement van zijn artiestenbedrijf 5 jaar geleden en valt van de ene verbazing in de andere… Met gastrollen van: Peter van den Begin, Stany Crets, Tanja Dexters, boezemvriend, rechterhand en trouwe componist John Ewbank, Jill Peeters, Jo De Poorter en Manou Kersting.

De volledige aflevering van Lang Leve kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over