Van maandag 31 t/m vrijdag 4 november 2016 gaat heel Hilversum voor de tweede keer aan de slag met een uniek muzikaal project om geld op te halen voor de stichting Muziekids. De hele week worden door scholen, bedrijven en de horeca activiteiten georganiseerd en de week wordt afgesloten met ‘Muziekids in Concert’ op vrijdag 4 november van 17.30-01.00 uur op het marktterrein te Hilversum met medewerking van o.a. Kenny B, Charly Luske, Edsilia Rombley, Gers Pardoel, New Cool Collective, Het Feestteam, de Later als je Big Band, Fusebox.

Een Muziekids studio in elk ziekenhuis!

Stichting Muziekids heeft als doel het ziekenhuisverblijf voor kinderen leuker te maken. Dit doet ze door het realiseren van De Muziekids Studio, waarin muziek beleeft en gemaakt kan worden door de jonge patiëntjes, zo kunnen ze hun pijn, verdriet en gemis van thuis éven vergeten. Omdat dit niet door de ziekenhuizen wordt gefinancierd; niet door de gezondheidszorg wordt gedekt en niet van overheidswege gesubsidieerd wordt, worden de daarvoor benodigde financiële middelen verkregen via donaties, giften, sponsoring, fondsenwerving, en goede doelen activiteiten zoals De week van Muziekids.

Uniek muzikaal evenement

Het evenement wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en is volledig gesponsord, ook door alle artiesten. Er zijn geen verborgen kosten en iedere euro gaat dan ook naar onze jeugd van 5 tot 18 jaar die de pech heeft om voor kortere of langere tijd in het ziekenhuizen te moeten verblijven. De toegang voor het benefietoptreden is gratis. Deze combinatie maakt De Week van Muziekids tot een uniek muzikaal evenement.

Deelnemers

Scholen en kinderopvangcentra houden allerlei acties om geld op te halen. De horeca zal de hele week geld inzamelen en zelf activiteiten organiseren waaronder live muziek. Ook diverse bedrijven doen mee en organiseren zelf activiteiten. De week van Muziekids maakt iedereen enthousiast voor muziek en verbindt verschillende werelden met elkaar.

Optredens

Op vrijdag 4 november zijn er benefietoptredens met grote artiesten op het podium op het marktterrein. „We hebben een enorme lijst aan bekende artiesten die belangeloos hun medewerking hebben toegezegd. Daar zijn we enorm trots op”, aldus Jordan de Vos, verantwoordelijk voor de organisatie van de Muziekids week. „ Het is te gek dat artiesten zoals Kenny B, Charly Luske, Edsilia Rombley, Gers Pardoel, New Cool Collective, Het Feestteam, de Later als je Big Band en Fusebox tijd in hun drukke agenda’s hebben gevonden om tijdens de Muziekids week in Hilversum aandacht te vragen voor het belangrijke werk van Muziekids: In elk ziekenhuis in Nederland een Muziekids studio!.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: