Els Verhaeren

Dat Clouseau nog altijd veel fans heeft, daar twijfelt niemand aan. Dat die fans nog altijd veel te vroeg voor gesloten deuren zouden staan, dat was toch wel een beetje een verrassing. Maar niets bleek minder waar toen we maandag op de facebookpagina van De Roma zagen dat de fans al rijkelijk vroeg voor de deur stonden. Toen we er zelf aankwamen was de meute alleen maar groter geworden op de Turnhoutsebaan.

Het is dan ook een tijdje stil geweest rond de gebroeders Wauters, of toch rond Clouseau, want Koen zagen we op tv bij "Wauters vs Waes" en Kris in "De Beste Singersongwriter". Maar de heren hebben een nieuw album "Clouseau" uit en daar hoort natuurlijk een nieuwe tournee bij. Die startte in april en afgelopen maandag en dinsdag was twee keer in een uitverkochte Roma in Antwerpen.

Het publiek stond te popelen om Clouseau terug aan het werk te zien en hoefde niet noodzakelijk een opwarmer, in de toch al warme Roma, maar we kregen vooraf toch enkele songs te horen van Ricardo González, een finalist van 'De Beste Singer-songwriter. Wat we vooral onthouden van Ricardo zijn, zijn zuiderse looks, zijn mooie stem én de vele aantal keren dat hij van gitaar wisselde. Ondertussen was De Roma goed volgelopen, stonden enkele kinderen op hun voetbankje op Koen en Kris te wachten.

Clouseau's opener, het nieuwe 'Ziel', was zeer toepasselijk want hun fans gilden al de ziel uit hun lijf toen Koen opkwam. De nieuwe nummers doen het goed. 'Verdwijnen met jou' werd zo al heel goed meegezongen. Ik beschouw mezelf niet als fan van Clouseau, maar die mannen kunnen er wat van. Hun live-concerten zijn 'Perfectie', afgewerkt, professioneel en na al die jaren zetten ze iedereen nog in gang, de vrouwen maar ook de mannen. Waarschijnlijk heeft Koen die laatste groep extra over de streep getrokken tijdens "W vs W".

Respect ook voor Koen om te kunnen blijven doorzingen wanneer je fans hun vliegertjes allemaal richting podium lanceren tijdens het refrein van 'Vliegtuig', een nummer dat live veel beter klinkt dan op de radio. De tekst van '88' was er eentje die velen van ons wel heel herkenbaar is, want de tijd vliegt en soms verlangen we wel eens terug naar die “goeie ouwe tijd”. Deze song had inderdaad een hoog Kreuners-gehalte en daarom deden ze er zelfs een portie Ik Wil Je' bovenop.

De laatste single die Clouseau uitbracht, is 'Kan het niet alleen' en kon niet ontbreken, tot grote tevredenheid van het meezingende publiek. Clouseau maakte een mooie mix van oud en nieuw. Een akoestisch intermezzo van 'Brandweer', 'Ik,Jij, Hij of Zij' (met dansje) en 'Anne' was er eentje om te onthouden.

Koen mag ondertussen 30 jaar ouder zijn dan toen hij met Clouseau begon, zijn vrouwelijke fans, die ook 30 jaar ouder zijn geworden, gillen nog steeds even hard als hij met zijn achterste staat te shaken op 'Dansen'. Een van die fans had een persoonlijk hoogtepunt toen Koen even tijd nam om met haar op de foto te gaan, haar wens voor ze in mei zou gaan trouwen. Het nieuwe 'Laatste Keer' bleek een nummer voor een ware verleiding. Een avondje Clouseau is een avondje 'Shaken en Grooven'. Of ze nu in een groot Sportpaleis staan of een kleinere zaal, het wordt steeds een feest! Die mannen brengen leuke muziek, ik prefereer de live versie boven die van de studio, ze hebben een mooie lichtshow, ze zijn professioneel ten top, met Clouseau krijg je waar voor je geld! Hoe zit dat met die derde show in het Sportpaleis… hopelijk nog niet uitverkocht???

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over