Freddy Sannen is wel degelijk een grote winnaar. Hij deed al meermaals mee aan televisiespelletjes en won daarmee in totaal al zo’n 2,5 miljoen Belgische frank, of een kleine 65.000 euro!

  • BIJ VRT: o.a. De Pak De Poen Show (gewonnen); Canvascrack (1 tafel); Quix (gewonnen), De Grote Geschiedenisshow (met Ilse Van Hoecke): 1ste ronde gewonnen; Kwidam (gewonnen).
  • BIJ VTM: 1 tegen 100 (gewonnen) , 21 (gewonnen), Rad Van Fortuin (1 ronde gewonnen).
  • BIJ VT4: Get The Picture (gewonnen, 50 000 BEF om te gaan winkelen in een groot Koopcentrum).

Freddy deed ook meermaals mee aan telefonische wedstrijden bij Radio Donna.

Het verhaal: 797204

Dit verhaal is waar.

‘Draai dan 797204’ is een liedje van Will Tura uit 1964 en ging over een telefoonnummer. Natuurlijk was het niet zijn eigen telefoonnummer, maar toch deden vele fans een poging in de hoop hun idool even aan de lijn te krijgen. In België bestond het telefoonnummer niet; de entourage van Will had gecheckt dat het nummer op dat moment niet in gebruik was.

Maar even later werd het liedje ook een hit in Nederland. Daar was het nummer niet gecontroleerd en het bleek er wel degelijk te bestaan! Jeanne werkte in 1964 in een Rotterdams havenbedrijf en moest dagelijks tientallen keren naar de telefoon hollen en fans van Will Tura teleurstellen. ‘Neen, het is hier niet met Will Tura.‘ De directeur van het bedrijf (ondertussen overleden) kon er echter niet mee lachen. Er werd een klacht ingediend en er kwam een kortgeding. Radiozenders moesten 200 gulden betalen als ze het liedje nog eens zouden draaien. En dat is natuurlijk nefast voor een beginnend artiest zoals Will Tura toen. Arthur Blanckaert werd een grote ster in België, maar in Nederland bleef het een hele tijd stil rond de zanger. En dat door een liedje over een telefoonnummer. Maar in de jaren ’80 brak hij in Nederland toch opnieuw door.

De neus van Pinokkio vond ook een familie in België met het telefoonnummer 797204. Zij verhuisden in de jaren ’80 en het nummer werd hun per ongeluk toegekend. Ook zij werden geregeld opgebeld door fans. In het begin dachten ze dat het een grap was, tot ze ineens het liedje op de radio hoorden. Er werden ook wel eens grapjes uitgehaald met de bellers, vertelt zoon Dirk. Ze hebben hun telefoonnummer nooit veranderd maar er is ondertussen wel een zonennummer voor gekomen. Nu krijgen ze geen telefoon meer voor Will Tura.

De vader van het gezin (ondertussen overleden) heette ook Willy en dat zorgde soms voor grappige situaties.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: