Opper-Kreuner Walter Grootaers heeft zijn manschappen – bassist Axel Peleman, gitarist Erik Wauters en Jan Van Eyken en drummer Ben Crabbe – verzameld voor een gloednieuwe cd. Op woensdag 5 mei stellen De Kreuners in de AB Club in Brussel hun gloednieuw album ‘Veel lawaai’ voor aan de verzamelde pers en het publiek. Een paar dagen later, op zaterdag 8 mei, staan De Kreuners dan in de Grenslandhallen in Hasselt voor een live concert waarbij ze uiteraard alle hits spelen, aangevuld met nieuw materiaal.

Het gaat nog steeds heel goed met De Kreuners, een van de oudste muziekbands uit de Vlaamse muziekgeschiedenis. Oud en nostalgie zijn woorden die je in Kreuners kringen beter niet kan uitspreken. Zeker niet als je de groep live aan het werk ziet want dan springen de vonken er langs alle kanten af. De Kreuners houden van vernieuwing. Na het succesvolle jaar 2008 – een jaar waarin ze geprogrammeerd stonden op alle festivals en concerten, goud kregen voor hun driedubbele verzamelaar en drie keer in een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen stonden – werd onmiddellijk de beslissing genomen om een nieuwe Kreuners cd op te nemen. De voorbije maanden zat de groep in de studio en dat resulteerde in het album ‘Veel lawaai’, een cd die op woensdag 5 mei officieel wordt voorgesteld in de AB Club in Brussel. Als voorbode van het album komt er een nieuwe single en platenfirma EMI brengt aanstaande vrijdag de nieuwe cd uit ‘Alle 40 goed’.

In de reeks 40 hits, een dubbel-cd aan midprice verschijnen naast Raymond Van Het Groenewoud en Soulsister ook De Kreuners. ‘Alle 40 goed’ bestaat uit een dubbel-cd die alle 40 grootste hits van De Kreuners verzamelt. Vanaf vrijdag is het album te koop en het is misschien wel een opwarmer voor het concert van zaterdag 8 mei in de Grenslandhallen in Hasselt. Dan krijgt u ‘Veel lawaai’ te horen van De Kreuners en we zijn er zeker van dat u liedjes als ‘Nee oh nee’, ‘Ik wil je’, ‘Verliefd op Chris Lomme’ aangevuld met nieuw werk, zal herkennen.

Tickets & informatie voor het concert kan u bekomen via www.sherpa.be of op het nummer 070/34.50.50

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: