Oktober is bruidsmaand en dat zal de Vitaya-kijker geweten hebben. Van maandag tot donderdag gaan Vlaamse bruidjes in De Jurk op zoek naar hun absolute droomjurk. In week 2 – uitzending van maandag 13 tot en met donderdag 16 oktober 2014 – zoomt De Jurk opnieuw in op enkele bijzondere verhalen. Zo neemt bruidje Marijke haar verloofde Kevin mee op droomjurkenjacht, moet Angela nog snel een jurk zien te vinden voor haar bruiloft die al over enkele maanden plaatsvindt en gaan zusjes Evy en Cynthia samen hun gekozen bruidsjurk passen.

Aflevering 5 op maandag13 oktober 2014 om 20.35

De Oost-Vlaamse Marijke laat zich goed omringen tijdens haar zoektocht naar de ideale trouwjurk. Haar mama, schoonmama en dochtertje vullen de paskamer. En voor de mannelijke touch heeft ze zelfs haar kritische verloofde Kevin meegebracht. Volgens verkoopster Belle een eerder uitzonderlijke keuze. Karolien uit Wilrijk weet wat ze wil: een alternatief trouwfeest met een gekleurde jurk. Schippersdochter Maaike uit Kalmthout droomt al heel haar leven van hét huwelijk en de perfecte jurk. En bij dat droombeeld hoort ook een sluier.

Aflevering 6 op dinsdag 14 oktober 2014 om 20.35

Aanstaande bruid Angela uit Poperinge trouwt met haar Portugese geliefde Carlos. Bij haar zoektocht naar De Jurk vertrouwt ze op het buikgevoel van haar dochtertjes en de wijze raad van haar buurvrouw. Maar Angela trouwt al binnenkort, waardoor de keuze een stuk beperkter zal zijn. Zal ze desondanks haar droomjurk vinden? Isabelle uit Kapellen krijgt stress van haar kritische jury. De ene jurk heeft teveel tule, de andere te weinig vorm. Het vinden van De Jurk loopt duidelijk niet altijd vlot. Géraldine uit Gent gaat voor een klassieke jurk met een speciaal accent.

Aflevering 7 op woensdag 14 oktober 2014 om 20.35

Aanstaande bruid Britt weet niet meer waar haar hoofd staat. Gelukkig kan ze voor het uitzoeken van de ideale bruidsjurk rekenen op de hulp van specialiste Gaïana en beste vriendin Charlotte. Bij Céline uit Evergem is het plaatje compleet. Zij combineert een bijzondere jurk met een delicate sluier. Els uit Bredene zoekt de perfecte accessoires bij haar droomjurk. Annelies uit Pittem brengt haar meisjesdroom in vervulling: op haar trouwdag zal ze Louboutins dragen. Nu maar hopen dat haar schoenen niet te hoog zijn voor de jurk die ze heeft gekozen...

Aflevering 8 op donderdag 15 oktober 2014 om 20.35

Aanstaande bruid Catherine uit Torhout wil een prinsessenjurk en rekent op de hulp van haar mama en schoonmama om die te vinden. Met of zonder bandjes: daar is het trio nog niet helemaal uit. Catherine en haar moeder gaan voor een bustier, maar de schoonmama moet nog overtuigd worden. Zussen Evy en Cynthia zijn helemaal klaar voor het altaar en komen hun gekozen jurk opnieuw passen bij JPC Collection. Mama en papa kijken geëmotioneerd toe. Dorota uit Berchem droomt van een exclusieve bruidsjurk, maar wel één binnen budget. Met de professionele hulp van Gaïana begint ze aan haar zoektocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over